ANNONCE

Iskoldt med vindstød af stormstyrke

22. november 2020 07:34 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Søndagsvejret viser sig fra sin barske side

Det kan gå hen og blive en dramatisk søndag – i hvert fald rent vejrmæssigt.

For selvom temperaturerne vil ligge meget typisk for en novemberdag på op til 8 grader eller endda 10 grader, så kommer til slet ikke til at føles sådan.

Det fortæller vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Bolette Brødsgaard søndag morgen til Newsbreak.dk.

– Det, der bliver karakteristisk for i dag er, at det bliver blæsende. Så skal du udendørs, så hold fast i hue, cykel eller bil. Specielt i Nordjylland, hvor der kan komme vindstød af stormstyrke, siger Bolette Brødsgaard.

Varsler voldsomt vejr

Faktisk har DMI et varsel ude om netop vindstød af stormstyrke. Det gælder fra søndag klokken 10 til søndag klokken 16 og strækker sig fra Lemvig til Skagen.

– Resten af landet får det også blæsende – ikke mindst på Bornholm, hvor middelvinden kan være kuling eller hård kuling. Det hele stilner lidt af i eftermiddag men blæsten varer ved til og med mandag, siger vagtchefen.

På grund af den kraftige vind falder temperaturerne ikke så drastisk om natten.

– Nattefrost kommer der intet af. Men det kommer til at føles koldt nok, med den vind der stryger ind over landet. Vi får et par kolde og blæsende dage, siger Bolette Brødsgaard.

Lidt mere varme

Fra tirsdag kommer der en smule varmere vejr op over Danmark. Men det kommer blot til at betyde dis og et ekstra par grader på termometeret.

– Tirsdag og onsdag får vi temperaturer der hele døgnet vil ligge fra 5 grader til 11 grader. Det vil føles lunere og luften vil være helt anderledes end vi oplever den søndag og mandag, siger Bolette Brødsgaard.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu