Islamister løslader australsk gidsel

23. marts 2013 06:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Islamister løslader australsk gidsel
Billede mangler

FILIPPINERNE: Tynd og afmagret efter 15 måneder i fangenskab hos oprørsgruppen Abu Sayyaf dukkede australieren Warren Rodwell lørdag op i den sydfilippinske by Paradigan.

 

Australske og filippinske myndigheder har ført intense forhandlinger med gruppen om løsladelse af den australske butiksejer, der blev bortført i december 2011, og de viste sig altså at bære frugt.

»Den filippinske regering har spillet hovedrollen i denne sag og fortjener lykønskninger for deres utrættelige indsats for mr. Rodwell,« siger den australske udenrigsminister Bob Carr ifølge BBC.

Abu Sayyaf, der angiveligt har forbindelser til terrornetværket al-Qaeda, er en af de mindste, men mest ekstremistiske oprørsgrupper i den sydlige del af Filippinerne, hvor flere muslimske og islamistiske grupperinger kæmper mod centralregeringen i det fortrinsvist kristne land.

Flere af grupperne tager udenlandske gidsler for at finansiere deres væbnede kamp. Det vides ikke, om der er blevet udbetalt løsepenge i den aktuelle sag, men den australske regering har ifølge BBC et princip om ikke at betale for at få landsmænd løsladt fra gidseltagere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu