Islamisterne i Tunesien marcherer

9. februar 2013 17:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Islamisterne i Tunesien marcherer
Billede mangler

TUNESIEN: De sidste dages voldsomme demonstrationer mod Tunesiens islamistiske regeringsparti, Ennahda, der blev udløst af mordet på oppositionspolitikeren Chokri Belaid, blev lørdag afløst af regeringsvenlige demonstranter med råb som: »Folket ønsker Ennahda«.

 

Ifølge Reuters deltog op mod 6.000 i demonstranter i hovedstaden Tunis, efter at regeringspartiets leder, Rachid al-Ghannouchi, havde opfordret sine tilhængere til at gå på gaden.

Deltagerne i de seneste dages demonstrationer har specielt rettet deres vrede mod Ennahda, som de beskylder for at stå bag mordet på Chokri Belaid, hvad partiets ledelse kategorisk har afvist. Samtidig har demonstranterne rettet beskyldninger mod partiet eftergivende indstilling over for de yderligtgående islamistiske salafister, som gennem de seneste måneder har haft styrke til at forhindre koncerter, skuespil og filmforevisninger, som, de mener, strider mod islams principper.

Som det var tilfældet med regeringsmodstandernes demonstrationer marcherede islamisterne på Habib Bourguiba Avenue lørdag i hovedstaden Tunis og samlede sig foran indenrigsministeriet.

Her råbte de blandt andet slogans imod den tidligere kolonimagt, Frankrig, hvor indenrigsminister Manuel Valls fredag udtalte sig til støtte for Chokri Belaid og imod islamistisk despotisme.

»Ud med Frankrig« lød råbede, samtidig med at den tunesiske udenrigsminister, Rafik Abdessalem, betegnede Valls udtalelser som »bekymrende og uvenlige«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu