Island slipper for milliardregning

28. januar 2013 12:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Island slipper for milliardregning
Billede mangler

En årelang strid med myndighederne i Storbritannien og Holland er slut, efter at EFTA-domstolen har afvist, at Island skal betale op til 30 milliarder kroner kroner tilbage til udenlandske kunder efter netbanken Icesaves kollaps.

 

Frihandelsorganisationen EFTAs domstol i Luxembourg har netop afgjort, at Island ikke er forpligtet til at betale de op til 30 milliarder kroner tilbage, som myndighederne i Storbritannien og Holland stillede til rådighed i indskydergaranti, da den islandske netbank Icesave gik ned under det store islandske finanskollaps i 2008.

Banken var drevet af islandske Landsbanki, men opererede fra Holland og Storbritannien. Da Icesave gik konkurs, så lod man derfor 350.000 udenlandske kunder i stikken, som de to lande reddede med deres nationale indskydergaranti-fonde.

Island er gennem en stram finanspolitik kommet tilbage fra det økonomiske kollaps på rekordtid. Et hug på 30 milliarder kroner ville derfor have været en mavepuster, da det svarer til godt en femtedel af landets bruttonationalprodukt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu