Israel advarer Iran: Vi angriber snart

9. marts 2012 08:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Israel advarer Iran: Vi angriber snart
Billede mangler

Et israelsk angreb på Iran er kun et par måneder væk, hvis ikke Iran øjeblikkeligt indstiller sit atomenergiprogram.
Sådan siger den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, som frygter, at atomenergiprogrammet kun er en undskyldning for at udvikle atomvåben, i en række tv-interviews torsdag, skriver den Israelske avis Hareetz.
“Vi står ikke med et stopur i hænderne. Det drejer sig ikke om dage eller uger, men heller ikke om år. Konsekvensen må blive, at truslen om atomvåben i Irans hænder forsvinder,” siger Benjamin Netanyahu ifølge Hareetz.
Torsdag skrev flere internationale medier, at USA har indgået en våbenaftale med Israel, hvor Israel får en række højteknologiske våben, hvis landet afholder sig fra at angribe Iran det kommende år, men det afholdt ikke Netanyahu fra at true Iran i interviewene, som bliver sendt lørdag i deres fulde længde.
“Hvis man ikke træffer den rigtige beslutning og det ikke lykkes at forhindre dette (en iransk atombombe, red.), hvem skal man så forklare det til? Til Historikerne? Til generationerne før dig, og generationerne som ikke vil komme efter dig,” siger Benjamin Netanyahu.
Både USA, FN og EU lægger i forvejen hårdt pres på Iran og har blandt underlagt landet en række strenge handelssanktioner.
Kilde: Hareetz

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu