Israel indgår aftale om ny regering

14. marts 2013 03:31 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Israel indgår aftale om ny regering
Billede mangler

ISRAEL: Den israelske højreleder, tidligere premierminister Benjamin Netanyahu, og det nydannede, midtersøgende parti Yesh Atid har angiveligt indgået et kompromis, der betyder, at det er lykkedes for parterne at blive enige om at danne en ny koalitionsregering, oplyser flere lokale medier ifølge Al Jazeera.

 

Det forlyder, at Yesh Atid er gået med til at opgive kravet om indenrigsministeriet, og at Benjamin Netanyahu fra det konservative parti Likud vil blive taget i ed som leder af koalitionsregeringen kort tid efter onsdagens aftale med Yesh Atids leder, Yair Lapid.

Dog står det endnu ikke klart, hvornår den nye regering vil blive sat ind, skriver Al Jazeera.

Netanyahus alliance vandt snævert parlamentsvalget 22. januar, hvor Likud gik 11 mandater tilbage. Siden har han ført intensive koalitionssamtaler med flere partier, heriblandt Yesh Atid, forud for deadlinen 16. marts, hvor han senest skal præsentere sin nye regering, for hvilken et flertal på mindst 61 ud af parlamentets 120 pladser er nødvendigt.

Oplysningerne om dannelsen af den nye koalitionsregering kommer blot få dage før et officielt besøg af den amerikanske præsident, Barack Obama.

Ifølge israelske medier nåede Netanyahu og Yesh Atid, der klarede sig godt i valget, til enighed om, at Yesh Atid kan få ansvaret for uddannelsesområdet, mens indenrigsministeriet vil tilfalde Likud-partiet.

Det er kun Yesh Atid, der indtil videre har indvilget i at deltage i koalitionen. Ifølge Al Jazeeras korrespondent i Israel, Nicole Johnston, er det et interessant aspekt af regeringsdannelsen, at de ultraortodokse partier er blevet ladt ude af koalitionen.

»Det er kun anden gang i 30 år, at de er blevet udeladt. Dette vil ændre israelsk politik,« siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu