Israel sår tvivl om iransk astronaut-abe

1. februar 2013 19:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Israel sår tvivl om iransk astronaut-abe
Billede mangler

IRAN: Det vakte stor international opsigt og stivede den iranske selvtillid betragteligt af, da den islamiske republik for nogle dage side stolt kunne annoncere, at den med succes havde sendt en abe 120 kilometer op i rummet og tilbage igen, uden at dyret kom noget til.

 

I Israel gav opsendelsen anledning til rynkede øjenbryn, og myndighederne i landet frygtede, at iranerne ikke var langt fra at kunne opsende vidtrækkende atommissiler.

Men bekymringerne kan have været ganske uden grund, for ifølge flere udenlandske medier er der nu opstået tvivl om, hvorvidt den lille abe rent faktisk overlevede turen ud i rummet.

I The Telegraph undrer Yariv Bash, lederen af »Space Israel«, der er en del af det israelske forskningsministerium sig over, at den lille abe, der triumferende blev fejret på en række billeder i iranske medier, ikke ligner den, der blev afbildet i selve raketten forud for affyringen. Sidstnævnte havde lys pels og et karakteristisk modermærke over sit ene øje, mens aben, der vendte tilbage, havde en mørkere pels og intet modermærke.

– Det ligner en helt anden abe – næsen, trækkene; alt er anderledes, siger Yariv Bash.

Internationale observatører mener ifølge avisen, at den oprindelige abe enten døde i rummet, eller at affyringen, der fandt sted på 34-årsdagen for den islamiske revolution, aldrig fandt sted.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu