Israel truer Iran med krig

6. marts 2012 09:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Israel truer Iran med krig
Billede mangler

Nu kan Israel ikke vente meget længere med et militært indgreb mod Irans atomanlæg.
Mandag truede Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, Iran med krig i en tale til tusinder af tilhørere ved den årlige konference i den jødiske lobbyorganisation Aipac i Washington. Det skriver AP.
Han understregede sit lands ret til at forsvare sig mod atomtruslen fra Iran.
Premierministeren mener, at tiden er løbet ud for sanktioner og forhandlinger. Og at han ikke vil gå på kompromis med sit lands sikkerhed.
“Ingen af os har råd til at vente meget længere. Som Israels premierminister vil jeg aldrig lade Israel leve i skyggen af udslettelse,” sagde han ifølge AP til forsamlingen.
Truslen kom kun få timer efter, at Benjamin Netanyahu havde været på besøg i Det hvide Hus. Og her havde præsident Barack Obama opfordret ham til at skrue ned for krigsretorikken.
Premierministeren sagde i talen, at Iran i dag er den største kilde til terrorisme på verdensplan. Og dernæst bad han alle overveje, hvordan Iran vil opføre sig, hvis landet også er i besiddelse af atomvåben.
Præsident Barack Obama gentog på dagens møde i Det Hvide Hus, at et angreb på Iran risikerer at virke imod hensigten.
Det kan nemlig samle Iran mod en fælles ydre fjende på et tidspunkt, hvor styret i Teheran ellers er under pres indefra.
Det afviste Benjamin Netanyahu i mandagens tale.
Kilde: ap.org

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu