Israelske fly bombede syrisk våbenforskning

4. februar 2013 13:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Israelske fly bombede syrisk våbenforskning
Billede mangler

ISRAEL: Da israelske kampfly i sidste uge angreb en konvoj med missiler og affyringsramper inde i Syrien, bombede de også et hovedcenter for forskning af masseødelæggelsesvåben i udkanten af hovedstaden, Damaskus, skriver avisen New York Times.

 

Amerikanske sikkerhedskilder oplyser til avisen, at centret arbejdede med at uddanne eksperter i biologiske og kemiske våben. Bygningskomplekset og dets aktiviteter har været omfattet af amerikanske og vestlige sanktioner, men blev ifølge syrisk TV dog kun moderat skadet af angrebet.

Ifølge de oplysninger, der er sluppet ud, var hovedmålet for det israelske flyangreb en konvoj af lastbiler, som transporterede russiske SS-17 missiler og affyringsramper, som israelerne ifølge analyser frygtede var på vej til at blive sendt i hænderne på Hizbollah i Libanon for at blive brugt mod Israel derfra.

Israel har indirekte bekræftet angrebet, og forsvarsminister Ehud Barak gav søndag på en konference i Tyskland udtryk for, at Israel »ikke mener, at det skal være muligt at transportere avancerede våbensystemer fra Syrien til Libanon, når Assad falder«.

Ifølge New York Times, var angrebet et vink med en vognstang til den syriske præsident Assad om, at han på ingen måde skal føle sig sikker. Dels snød de israelske fly fuldstændigt de russiskbyggede syriske forsvarssystemer, og dels var angrebet en understregning af tidligere israelske trusler om, at israelerne vil slå til, hvis de opdager, at det syriske militær flytter rundt på landets kemiske og biologiske våben.

Angrebet har desuden fungeret som en advarsel til det iranske styre og dets atomfaciliteter, som Israel tidligere har truet med at angribe, hvis ikke iranerne stopper udviklingen af den atombombe, som Israel frygter Iran er tæt på at have færdiggjort.

Det er ikke første gang, at israelske fly har foretaget et overraskelsesangreb ind i Syrien.

Det samme gjorde sig gældende i 2007, hvor israelske fly pulveriserede en atomreaktor, som syrerne var ved at opføre i landets nordlige del med hjælp fra Nordkorea.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu