ANNONCE

It-chefer frygter mangel på arbejdskraft

6. december 2011 11:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
It-chefer frygter mangel på arbejdskraft
Billede mangler

Bekymringen for at mangle specialiseret arbejdskraft har forplantet sig i en af de brancher, som Danmark skal leve af i fremtiden, skriver Jyllands-Posten.
I en ny undersøgelse har revisionshuset Deloitte spurgt 3.090 direktører i den danske it-branche, hvad der fylder mest i baghovedet.
19 procent peger på, at manglen på medarbejdere er det største problem, mens hver fjerde direktør også har faldende efterspørgsel og negativ vækst.
Det overrasker arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet.
“Prognoserne tyder altså ikke på, at it-branchen kommer til at mangle arbejdskraft lige nu eller inden for en tidshorisont på tre-fire år,” siger han til Jyllands-Posten.
It-konsulent Christian Sanderhage, der er partner i Deloittes revisionsafdeling, ser tallet som et udtryk for, at der er et underskud af kvalificeret arbejdskraft.
“Selvom det er hårde tider, er det stadig vanskeligt at få fat i og fastholde dygtige it-medarbejdere. For mig at se er det et udtryk for, at mangel på kvalificeret arbejdskraft uanset konjunkturerne er et ekstremt vigtigt emne i de videnstunge erhverv,” siger han til Jyllands-Posten.
IT-branchen peger på, at optaget på it-uddannelserne skal øges, og at det skal være lettere for virksomhederne at hente udenlandsk arbejdskraft.
“De to håndtag er vi simpelt hen nødt til at skrue på,” siger adm. direktør Morten Bangsgaard til Jyllands-Posten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu