Italien hiver Amanda Knox i retten igen

26. marts 2013 10:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Italien hiver Amanda Knox i retten igen
Billede mangler

ITALIEN: En italiensk appeldomstol har afgjort, at amerikanske Amanda Knox, der tilbage i 2007 blev anklaget og siden både dømt og frifundet for drabet på sin britiske sambo, skal for retten igen. Det skriver internationale medier.

 

Udvekslingsstudenten Knox nåede at tilbringe fire år i et italiensk fængsel, inden hun blev frifundet i oktober 2011.

Ofret, Meredith Kercher, blev fundet dræbt i det hus, hun delte med Amanda Knox, og politiets teori var, at hun var blevet dræbt i forbindelse med en voldelig sexleg, der var gået galt.

En italiensk domstol idømte Knox og kæresten Raffaele Sollecito henholsdvis 26 og 25 års fængsel for drabet.

Siden omstødte en appeldomstol dommen over dem begge, og Knox vendte hjem til USA, hvor hun holdt sig ude af mediernes søgelys, indtil hun i februar 2012 fortalte, at hun ville skrive en bog om sine erindringer.

Siden frifindelsen af Sollecito og Knox har italieneren Rudy Guede været den eneste dømte for det bestialske drab, hvor Meredith Kerchers lig blev fundet dækket af knivstik og blå mærker samt med tegn på seksuel mishandling.

Rudy Guede skal i alt afsone 16 år i fængsel for drabet, som efterforskerne hævder, han ikke kan have begået alene.

Amanda Knox bor i dag i Seattle, og det er ventet, at en retssag mod hende, der kommer til at finde sted i Firenze, vil finde sted in absentia, da USA sandsynligvis ikke vil udlevere hende. Raffaele Sollecito skal også for retten igen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu