Italien reddet i sidste minut

6. februar 2013 22:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Italien reddet i sidste minut
Billede mangler

Men onsdag aften leverede de italienske vice-europamestrene ikke en overbevisende præstation, da de var snublende tæt på at tabe på udebane til Holland. Først inde i overtiden lykkedes det Italien at afværge nederlaget og redde en ufortjent uafgjort med hjem til støvlelandet.

Cesare Prandellis mandskab leverede en kamp et godt stykke under vanligt niveau på Amsterdam Arene, hvor Holland var dominerende i størstedelen af kampen, der aldrig for alvor blev en fodboldmæssig lækkerbisken. Specielt i første halvleg var ’Oranje’ i teten i opgøret.

Derfor var det ingen overraskelse, at PSV Eindhovens Jeremain Lens efter 33. minutters spil satte hjemmeholdets føringsmål i kassen.

Mønsteret med den hollandske dominans fortsatte i anden halvleg, og det var først da kontroversielle Mario Balotelli forlod banen, at der begyndte at komme en smule gang i den italienske offensiv. Pablo Osvaldo kom ind i stedet for Milan-spilleren, og den indskiftede angriber fik lagt et pres på det hollandske forsvar, som havde svært ved at styre den energiske frontløber.

Samtidig begyndte Holland at skifte en del stamspillere ud, og det svækkede tydeligvis hjemmeholdets spil. Inde i overtiden fik Italien så gevinst af det pres, som de etablerede mod det hollandske mål i slutfasen.

Midtbanespilleren Marco Verratti, der til daglig spiller i Paris Saint-Germain, satte udligningen til 1-1 i netmaskerne efter fint forarbejde af Alberto Gilardino.

Italien skal næste gang i aktion, når de i Danmarks VM-kvalifikationspulje møder bundproppen Malta på udebane d. 26. marts.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu