Italiens præsident afliver rygter om nyvalg

1. marts 2013 16:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Italiens præsident afliver rygter om nyvalg
Billede mangler

ITALIEN: Italienerne skal ikke tilbage til stemmeurnerne oven på parlamentsvalget tidligere på ugen, der har kastet landet ud i et politisk dødvande.

 

Det fastslår Italiens præsident, Giorgio Napolitano, fredag.

»Jeg er ikke interesseret i en ny afstemning,« lyder det klare svar fra præsidenten, hvis syvårige embedsperiode udløber 15. maj.

Napolitano understreger ifølge Reuters, at han ikke stiller op til en ny periode på præsidentposten, og han tvivler på, at hans efterfølger – ligesom ham selv – vil opløse parlamentet, fordi »Italien har brug for en stabil regering«.

Intet tyder dog på, at Italien er tæt på den stabile regering, Napolitano efterlyser.

Fredag afviste Pier Luigi Bersanis centrumvenstre-koalition at danne en samlingsregering med Silvio Berlusconis højreparti efter parlamentsvalget, som har resulteret i en låst situation, hvor ingen af partierne kan samle flertal i overhuset til at danne en levedygtig regering. Det bekræftede Bersani i et interview med La Repubblica.

»Jeg vil gerne sige det meget klart: Idéen om en stor koalition eksisterer ikke og vil aldrig komme til at eksistere,« siger Pier Luigi Bersani til den italienske avis.

Bersani, hvis koalition lige akkurat fik flere stemmer end Berlusconis ditto, understreger, at han vil fremlægge en dagsorden på syv til otte punkter, når han indkaldes til møde med præsident Napolitano, der i sidste ende har ansvaret for at danne en ny regering.

Adspurgt om hvorvidt der bliver tale om en mindretalsregering, svarer Bersani:

»Kald det hvad du vil. For mig er det en regering for forandring«.

I interviewet svarer Bersani ikke direkte på spørgsmål om, hvorvidt han vil forsøge at få Femstjerne-bevægelsen med i en regering. Protestpartiet har tidligere slået fast, at det ikke vil danne alliancer med Italiens traditionelle partier.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu