Italiens præsident genopstiller

20. april 2013 17:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Italiens præsident genopstiller
Billede mangler

ITALIEN: Italiens afgående præsident, den 87-årige Giorgio Napolitano, erklærede fredag, at han nødtvungent er villig til at lade sig genvælge for en ny syvårig periode.

 

Ifølge Reuters kom Giorgio Napolitanos erklæring, efter det lørdag stod klart, at ingen af de tre store grupperinger i det italienske parlament har formået at få flertal bag deres præsidentkandidat.

To afstemninger lørdag bragte ingen klarhed over, hvem der skal efterfølge Napolitano, når hans embedsperiode udløber den 15. maj. Med udsigt til et politisk kaos, hvor Italien risikerer at stå både uden præsident og uden regering, lød det så fra Napolitano:

»Jeg føler mig forpligtet til at tilbyde min tilstedeværelse, når den forespørges. Jeg kan ikke løbe fra mit ansvar over for nationen«.

Han har med henvisning til sin fremskredne alder ved tidligere lejligheder afvist at tage en tørn mere, og det vil i givet fald være første gang, at en italiensk præsident sidder i mere end en enkelt periode.

Giorgio Napolitano ventes ved en senere afstemning lørdag at få støtte fra såvel Silvio Berlusconis centrum-højre koalition samt af centrum-venstre alliancen med Pier Luigi Bersani i spidsen.

Sidstnævntes Demokratiske Parti er i øvrigt blevet så splittet i løbet af de sidste dages afstemninger, at Bersani har erklæret, at han forlader formandsposten, når en ny præsident er valgt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu