Italiens præsident overtager forsøget på at forme en regering

28. marts 2013 20:46 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Italiens præsident overtager forsøget på at forme en regering
Billede mangler

ITALIEN: De italienske politikere er tilbage ved udgangspunktet fra lige efter februars valg: en politisk krise. Efter den italienske centrum-venstreleder, Pier Luigi Bersani, torsdag aften smed håndklædet i ringen og erkendte, at han ikke kunne danne en ny regering, må præsident Giorgio Napolitano nu igen i dialog med alle partier, skriver Reuters.
Fredag går præsidenten derfor til partierne for at forhandle om en regering, og inden dagen er omme, skal han have talt med dem alle. Om det giver en ny regering, er dog langt fra sikkert.

 

De seneste seks dage har Bersani haft til at forsøge at nå til enighed med de politiske modstandere, Silvio Berlusconis centrum-højreparti og Beppe Grillos 5-Star Movement, om et samarbejde med ham selv i spidsen. Men valgresultatet fra februar, hvor centrum-venstre fik en smal sejr i underhuset, men ikke det afgørende flertal i overhuset, har smittet af på forhandlingerne, som Bersani altså måtte opgive.

»Mit arbejde i disse dage har ikke ledt til et positivt resultat,« sagde Bersani ifølge AFP efter at have talt med Napolitano.

Napolitano har gjort klart, at han er modstander af et hurtigt nyvalg for at få en ende på den fastlåste situation, men hans muligheder er stærkt begrænsede. Enten kan han udnævne en udenforstående til at lede en teknokratisk regering – ligesom det skete med afgående premierminister Mario Monti, som skulle redde Italien ud af gældskrisen i 2011 – eller danne en tværpolitisk koalition.

Berlusconi er den første i rækken til forhandlinger med præsidenten fredag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu