Italiensk sejr i belgisk storløb

23. februar 2013 18:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Italiensk sejr i belgisk storløb
Billede mangler

Efter en stribe gode placeringer i de foregående tre års udgaver af den belgiske semi-klassiker Het Nieuwsblad, lykkedes det omsider Katushas italienske arbejdsmand Luca Paolini at stryge helt til tops.

 

Den vejrbidte veteran, der for få uger siden rundede 36 år, slap fri i selskab med QuickSteps Stijn Vandenbergh med 20 km til mål og udbyggede forspringet til det uindtagelige, godt hjulpet af en forfølgergruppe, hvor stærke navne som Sylvain Chavanel (QuickStep), Greg van Avermaet (BMC Racing) og Jurgen Roelandts (Lotto) holdt hinanden i skak.

Med placeringer som henholdsvis 4, 5 og 12 i de tre foregående udgaver af Het Nieuwsblad var det langt fra nogen sensation at se Luca Paolini gøre arbejdet færdigt, selv om det vrimlede med kapable konkurrenter på startlinien i Gent. Sven Vandousselaere (Topsport Vlaanderen) kompletterede podiet ved at vinde forfølgergruppens spurt.

Det kolde vejr og en stribe styrt toldede dog på kamplysten, efterhånden som feltet nærmede sig de 200 km, og det blev en dag for mænd af den rette støbning.

Team Saxo-Tinkoff holdt sig også i år væk fra den risikobetonede belgiske sæsonåbner, fordi man prioriterede en træningslejr på Korsika højere.

Løbet var således helt uden dansk islæt, da Lotto-Belisols Lars Bak først søndag skal i ilden som skytsengel for André Greipel, når rytterne skal tackle både sidevind og ubarmhjertigt vejrlig i endnu en belgisk semi-klassiker, den spurtbetonede Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu