ANNONCE

Jacob Friis stopper omgående

29. oktober 2020 09:06 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

AaBs cheftræner har fratrådt sin stilling på grund af datterens sygdom.

Jacob Friis stopper omgående
Jacob Friis har af personlige årsager valgt permanent at fratræde rollen som cheftræner i AaB. Foto: Scanpix

For godt et år siden fik AaBs cheftræner Jacob Friis’ yngste datter Luna konstateret leukæmi, og den sygdom får nu Friis til at trække sig fra sin post som cheftræner for superliga-holder, oplyser AaB i en pressemeddelelse torsdag.

– Det er med et blødende hjerte, at jeg har truffet beslutningen om at trække mig som cheftræner i AaB, hvor jeg nydt rollen og samarbejdet med spillere, ledere og trænerkollegaer. Jeg elsker min familie, og jeg elsker AaB, som har været en del af mig, siden jeg var fire år, og jeg er stolt af at have været cheftræner i AaB, siger han.

Jacob Friis tiltrådte på cheftrænerposten 26. november 2018 og har således stået i spidsen for AaB i knap to år. Han har stået i spidsen for Hele Nordjyllands Hold i 65 kampe.

Datter har brug for ham

Det er et familiært hensyn, der gør, at Friis ikke længere kan varetage rollen som manden i spidsen, men han understreger også, at sygdommen ikke er blevet værre.

– Jeg vil gerne understrege, at der ikke er sket en forværring, men min familie og jeg er stadig i et forløb, hvor Luna kæmper en brav kamp for at komme sig helt efter sit transplantationsforløb. Hun har brug for mig, og jeg har brug for hende. Vi i familien har brug for hinanden, og vi skal igennem dette intakt. Cheftrænerjobbet er krævende og suger det meste af ens opmærksomhed, den opmærksomhed skal Luna og min familie have, fastslår Jacob Friis og tilføjer:

– Jeg vil ikke se på Lunas forløb og behandling fra afstand. Jeg er hendes far og jeg vil være hos hende og resten af familien, så selvom det har været en hård beslutning, så har det ikke været den sværeste, da familien er vigtigst. I store dele af forløbet har fodbolden været et frirum, hvor jeg kunne fokusere på noget andet, som jeg brænder for, men vi er nået til et sted, hvor prioriteterne vender forkert, siger Jacob Friis.

Fuld forståelse

Hos AaB begræder man trænerens afgang, men har med fuld forståelse modtaget opsigelsen, siger sportschef Inge André Olsen.

– Først og fremmest er vi naturligvis berørte af den ulykkelige situation, som Jacobs familie og især hans yngste datter er kommet i, og det er vores højeste ønske, at de alle kommer godt ud på den anden side.

– Derfor har vi selvfølgelig også forståelse og stor respekt for Jacobs beslutning, som vi har efterkommet uden tøven.

– I dette billede er fodbold mindre vigtigt, og vi håber på alt det bedste for hele familien og vil gerne takke Jacob for en dedikeret indsats for AaB igennem mange år, lyder det fra Inge André Olsen.

AaB har straks igangsat processen med at finde en ny cheftræner som afløser for Jacob Friis. I første omgang vil assistenttræner Peter Feher fra i dag midlertidigt overtage ansvaret som cheftræner med Rasmus Würtz som fortsat assistenttræner.

– Jeg vil gerne takke alle i og omkring AaB for samarbejde og opbakning og ønsker klubben alt det bedste fremover, slutter Jacob Friis.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu