Fuglsang chokeret over Kyllingen

1. februar 2013 13:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fuglsang chokeret over Kyllingen
Billede mangler

Han befinder i øjeblikket på Tenerife sammen med holdkammeraterne fra det kasakhstanske cykelhold Astana Pro Team.Men selvom 27-årige Jakob Fuglsang i øjeblikket er langt fra fædrelandet Danmark, er det ikke gået hans næse forbi, at Michael Rasmussen ved et pressemøde torsdag i Herning, orienterede offentligheden om sit 12 år lange dopingmisbrug, der både omfattede blodtransfusioner og indtagelse af såvel epo som væksthormoner.- Selvfølgelig har jeg hørt om sagen. Og selvfølgelig er jeg chokeret over omfanget, siger han i telefonen fra den spanske ferieø til sporten.dk.Jakob Fuglsang lyder dog ikke speciel overrasket over, at »Kylling« kom gennem cykelkarrieren, der blandt andet omfattede et verdensmesterskab i mountainbike, ved at indtage forbudte medikamenter.- Michael har førhen udstået en straf for de forseelser, han har begået. Hvis man lægger to og to sammen kunne man allerede dengang se, at det ikke var reelle undskyldninger, han kom med, siger Jakob Fuglsang.Ved adskillige lejligheder har Jakob Fuglsang udtalt sig i positive vendinger om Michael Rasmussen, som han gennem karrieren har betragtet som sin mentor.- Vi har trænet tusinder af kilometer sammen, og har et fint forhold til hinanden. Men derfra til at sige, at jeg har set noget, er der i mine begrebsverden lang vej, siger Jakob Fuglsang og tilføjer:- Jeg har aldrig konfronteret Michael med nogen som helst mistanke. Hvorfor skulle jeg det? Min holdning er, at det han har gjort ikke er min hovedpine. På den måde har jeg også gjort det nemmere for mig selv. I øvrigt har jeg aldrig haft brug for at vide noget om hans dopingmisbrug. Og skulle vi på et eller andet tidspunkt have rundet emnet, tror jeg, at han ikke ville have sagt noget.Jakob Fuglsang har efter Michael Rasmussens dopingbekendelse endnu ikke talt med den nu forhenværende cykelrytter.

 

– Det er vel efterhånden et par måneder siden, vi sidst har set hinanden. Hvad jeg helt præcist vil sige til ham, når det formentlig sker igen, har jeg ikke tænkt over, siger Jakob Fuglsang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu