ANNONCE

Jakob Winther afviser Tantholdts forklaring

13. december 2011 12:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jakob Winther afviser Tantholdts forklaring
Billede mangler

“Jeg er ikke kilde til oplysningerne”.
Sådan lyder det endnu en gang fra spindoktor Jakob Winther, efter at Ekstra Bladet i dag kan bringe en lydfil, hvor TV2-journalist Rasmus Tantholdt siger, at han fik oplysninger om en hemmelig mission i Irak fra spindoktoren.
“Det var fuldstændig åndssvagt af ham (Jakob Winther, red.). Han var muligvis også lidt småstiv. Vi havde siddet i flyveren og fået lidt og sådan noget,” siger Rasmus Tantholdt på lydfilen ifølge Ekstra Bladet.
Jakob Winther afviser dog, at han overhovedet var med på den våde hjemtur fra Irak, som Tantholdt ellers taler om.
“Det er rigtigt, at der blev drukket på den hjemtur. Det har jeg også hørt fra andre, men jeg var ikke til stede,” siger Jakob Winther til Newspaq.
Ifølge Rasmus Tantholdt forlader han, Winther og resten af holdet flyveren og går hver til sin bil, da Jakob Winther ringer til ham, mens han sidder i en taxi. Her fortæller Winther til Rasmus Tantholdt ifølge lydfilen, at jægersoldaterne skal til Irak.
Direkte adspurgt om han og journalisten Tantholdt taler om den samme tur til Irak svarer Jakob Winther afvisende.
“Jeg ved det ikke, fisk,” fortæller han og uddyber i en mail.
“Jeg har ikke hørt den omtalte lydfil, men Ekstra Bladet har overfor mig oplyst, at dens indhold stemmer overens med den vidneerklæring, Guldbrandsen (dokumentarfilminstruktør Christoffer Guldbrandsen red.) har givet til Københavns Politi for 1½ år siden, og dermed er der ikke noget nyt i sagen,” skriver Jakob Winther.
Lækage sker før selve jægersoldaternes mission, og spørgsmålet er derfor rejst om, hvorvidt oplysningen bragte soldaternes liv i fare, fordi fjenden nu kunne vide, at de kom.
Den øverste chef for Forsvarets Efterretningstjeneste siger som vidne i politiets efterforskning af sagen, at lækage skete, mens holdet var i Irak.
Det skete ifølge vidneudsagnet under en briefing i Irak, og altså ikke på hjemturen eller i en taxi.
Rasmus Tantholdt ønsker ikke i dag at kommentere sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu