Jaksche måtte ikke vidne om Riis

11. februar 2013 17:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jaksche måtte ikke vidne om Riis
Den tidligere Bjarne Riis-rytter, Jörg Jaksche. Foto: Wikipedia.
Jörg Jaksche

Den tidligere Bjarne Riis-rytter, Jörg Jaksche. Foto: Wikipedia.

Bjarne Riis kom kortvarigt på dagsordenen under afhøringen af tyskeren Jörg Jaksche mandag, da anklagemyndigheden bragte danskeren navn op i forbindelse med sagen mod den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes.

 

Men dommer Julia Santamaria nægtede at lade den forhenværende CSC-rytter svare på spørgsmål om Bjarne Riis.

Det slog Julia Santamaria fast, da anklagemyndigheden forsøgte at spørge ind til den danske holdejers rolle i Jaksches brug af doping og konsultation af dopinglægen Eufemiano Funtes i løbet af tyskerens tid hos Team CSC.

Dermed holder Julia Santamaria fast i, at sagen kun skal omhandle de tiltalte personer og ikke sætte andre i forbindelse med potentielt strafbare anklager om eksempelvis doping.

Således afviste hun også på et tidligere retsmøde i sagen, at lade Eufemiano Fuentes afsløre navnene på sine klienter og identiteterne bag de anslåede 200 poser med blod, som blev fundet hos den spanske læge under en ransagning i 2006.

Det har Fuentes ellers erklæret sig klar til, hvis retten pålagde ham at gøre det.

Jörg Jaksche fortalte dog i lighed med sine tidligere dopingerkendelser, at han var dopet i sin tid hos Team CSC i 2004. Her har Jörg Jaksche flere gange hævdet, at Bjarne Riis kendte til tyskerens dopingmisbrug af blandt andet EPO, og at de sammen diskuterede brugen af forbudte stoffer i en skilift.

I 2006 blev Jörg Jaksche afsløret i doping-aktionen Operacion Puerto, hvor han indrømmede at være rytteren med dæknavnet Bella i de papirer, politiet konfiskerede fra Eufemiano Fuentes’ klinik.

I sagen mod Eufemiano Fuentes står den spanske læge ikke tiltalt for at have bistået brug af doping og blodtransfusioner. Han er tiltalt for at have bragt sine klienters sundhed i fare gennem sin praksis, men det nægter Fuentes.

Senere mandag skal endnu en tidligere CSC-rytter for retten i Madrid, der sker, når italieneren Ivan Basso skal vidne i sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu