Jalaberts skinneben brækket efter sammenstød med bil

11. marts 2013 16:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jalaberts skinneben brækket efter sammenstød med bil
Billede mangler

Det franske medie L’Equipe skriver mandag, at den franske, folkekære cykelrytter Laurent Jalabert er blevet alvorlig kvæstet nær sit hjem i Montauban, Frankrig, efter at være blevet hårdt ramt af en modkørende bil.

 

Laurent Jalabert var ude at køre på cykel, da han blev påkørt af bilen.

Redningsfolk fragtede ham bevidstløs til det nærmeste hospital, hvor han efter nogen tid kom til bevidsthed. Ifølge redningsfolk på stedet har han brækket venstre skinneben, og der er også skader på skulderen.

Ifølge L’Equipe har Laurent Jalabert ikke pådraget sig skader på hjernen og er udenfor livsfare.Det franske magasin skriver også, at politiet vil foretage undersøgelse af sammenstødet.

 Den 44-årige franskmand har de seneste år været landstræner for det franske cykellandshold, men han også er særdeles velkendt i Danmark.

I perioden 2001 til 2002 kørte Laurent Jalabert således for Bjarne Riis’ cykelmandskab, der dengang bar navnet CSC Tiscali, og for hvem, han blandt andet vandt bjergtrøjen for to gange ved Tour de France.

Laurent Jalabert havde en lang karriere som professionel cykelrytter startende hos Toshiba 1989. Fra starten af 90’erne repræsenterede han ONCE, hvor han i mange år var en af verdens absolut bedste sprintere, indtil et forfærdelig styrt i 1994 chokerede ham så meget, at han droppede den rolle.

Han nåede i 1997 at blive verdensmester i enkeltstarts-disciplinen, inden han  stoppede karrieren i 2002 på CSC Tiscali.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu