ANNONCE

James Bond-bil solgt for 43 millioner

20. august 2019 15:17 | Af: Ritzau Fokus

En Aston Martin fra 1965 med fungerende sømkaster, røgslør og roterende nummerplader er blevet solgt i USA.

En af James Bonds legendariske Aston Martin-biler er blevet solgt for 6,4 millioner dollar – 43 millioner kroner – ved en auktion i USA.

Det skriver det amerikanske medie CNN.

Der er tale om en sølvgrå sportsvogn, der er udstyret med en lang række gadgets og våben. Den kan blandt andet kaste søm på vejen, sprede røgslør, aktivere en skudsikker skærm og skifte nummerplader.

Det fungerer alt sammen, og bilen er godkendt til at køre på vejene.

Ikke med i filmen

Bilen blev oprindeligt lavet for at promovere James Bond-filmen “Thunderball” fra 1965. Den blev aldrig en del af selve filmen.

Identiteten på bilens nye ejer er ikke offentliggjort. Men ifølge CNN er auktionsprisen den højeste på en James Bond-bil nogensinde.

Det er i øvrigt også den dyreste Aston Martin DB5 af nogen slags, der nogensinde er solgt på en auktion. Det oplyser siden Hagerty, der følger priserne på veteranbiler, skriver CNN.

Aston Martin er den fiktive britiske agent James Bonds foretrukne bilmærke.

Artiklen fortsætter under videoen

Agent 007’s luksuriøse sportsvogn vakte for alvor opsigt i filmen “Goldfinger” fra 1964, der kom lige før “Thunderball”.

En Aston Martin DB5 fra “Goldfinger” blev i 2010 solgt for 4,6 millioner dollar – i dag svarende til 27 millioner kroner.

Bilen var med i selve filmen, hvor den dog kun blev brugt til at køre i. En række gadgets blev installeret i bilen efterfølgende.

En anden Aston Martin DB5 fra James Bond-filmene blev i 1997 meldt stjålet, og den menes at være blevet ødelagt. Det skriver CNN.

James Bond har i perioder kørt i andre biler end Aston Martin. I de seneste film, hvor skuespilleren Daniel Craig portrætterer den britiske agent, er han dog tilbage i den ikoniske sportsvogn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu