James Murdoch står ved hacking-benægtelser

24. april 2012 16:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
James Murdoch står ved hacking-benægtelser
Billede mangler

James Murdoch forsvarede sig tirsdag i den skandaleramte aflytningssag, som har resulteret i flere anholdelser og lukningen af News of the World. Det skriver CNN.
I denne uge skal mediemogulen Rupert Murdoch og hans søn James, der indtil februar var chef for News International, nemlig besvare spørgsmål til den retslige undersøgelse af skandalen.
James Murdoch har været i søgelyset det seneste år for at svare på spørgsmål om, hvad han vidste om telefonaflytningen. Han er allerede blevet indkaldt to gange til at vidne i sagen og har konstant benægtet, at han kendte noget til det.
Tirsdag fortalte han i retten, at det ikke var ham, der bestemte, hvad der skulle briges i aviserne The Sun og News of the World.
Sagen om ulovlige aflytninger blandt britiske nyhedsmedier kom frem sidste år, da britisk politi opdagede, at de britiske tabloidaviser News of The World og The Sun havde fået privatdetektiver til at foretage aflytninger hos interessante personer.
Aflytningerne blev blandt andet brugt til at producere sladderhistorier i aviserne. Og News of the World blev lukket som følge af afsløringerne.
En undersøgelseskommission har de seneste måneder gennemført afhøringer af journalister, politifolk og berømtheder.
Rupert Murdoch skal i retten onsdag og muligvis torsdag. I sidste uge arresterede politiet tre flere – blandt andet en journalist på The Sun, som var en del af Murdochs medieimperium.
Kilde: cnn.com

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu