ANNONCE

Død af kræft

20. oktober 2020 08:40 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han blev 58 år gammel.

Død af kræft
James Redford er død. Foto: Ken McKay/Scanpix.

James Redford, dokumentarist, aktivist og søn af Robert Redford er død 58 år gammel. Det skriver Variety.

Hans hustru, Kyle Redford, skriver på Twitter, at familien er knust, og at hendes mand vil blive savnet.

– Jeg er mest taknemmelig for de to fantastiske børn, vi har opfostre sammen. Jeg ved ikke, hvad vi havde gjort uden dem de seneste to år, skriver Kyle Redford.

Døde af leverkræft

James Redford døde af leverkræft den 16. oktober. Variety skriver, at han i de seneste mange år led af primær skleroserende kolangitis, en kronisk sygdom, der kan føre til galdevejsbetændelser, nedsat leverfunktion og skrumpelever, ifølge Sundhed.dk.

Variety skriver, at James Redford fik foretaget levertransplantationer to gange i 1993, og at han efterfølgende dedikerede en del af sit liv på at advokere for organdonation.

Han producerede en film om, hvordan organdonation kan forandre livet for den, der modtager et organ, og Variety skriver, at han derudover instruerede og producerede dokumentarfilm om blandt andet miljø og undervisning.

Filmen “The Big Picture: Rethinking Dyslexia,” var inspireret af hans søn Dylan, og i 2017 udkom filmen “Happening: A Clean Energy Revolution,” der handlede om fordelene ved vedvarende energi.

James Redford efterlader sig hustruen Kyle Redford, deres to børn, Dylan og Lena Redford såvel som søstrene Amy Redford og Shauna Redford Schlosser og forældrene Lola Van Wagenen og Robert Redford.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu