Jan Ullrich vil ikke snakke mere om doping

28. marts 2013 14:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jan Ullrich vil ikke snakke mere om doping
Billede mangler

Den tyske cykelrytter Jan Ullrich afsoner lige nu to års karantæne fra cykelsporten for sin involvering i Operacion Puerto, selvom han officielt stoppede karrieren i 2007. Tyskeren kommer dog ikke til at fortælle om sin doping-fortid i store tv-interviews, som andre ryttere har gjort. 

 

– Alle kan forestille sig, hvad der skete i fortiden i cykling, og jeg har bidraget med min del. Lance Armstrong og mange andre har fortalt om deres fortid i interviews på TV, da det tydeligvis var det bedste for dem personligt. Min aktive cykelkarriere har været ovre i næsten ti år. Det eneste, der tæller for mig nu er mig og min familie. Min måde at affinde mig med det på er med mig selv i stedet for med personer og sponsorer, der har støttet mig i min karriere. Jeg vil ikke hive dem med ned, skriver han på sin blog på Eurosports hjemmeside.

Hvis fremtidens cykeltalenter skal have en fair chance, ser han mere fornuft i at trække sig tilbage end at rippe op i gamle sår. Samtidig sender han en opfordring af sted mod løbsarrangørerne, som han nu mener er ansvarlig for, at genetablere tilliden fra verdens cykelfans. Det bekymrer ham, at de forskellige løb forsøger at overgå hinanden med vildere og vildere stigningsprocenter og farlige nedkørsler.

– Jeg kan have min bekymring om løbsarrangørernes rolle. Touren fejrer 100 års jubilæum, og Alpe d’Huez skal bestiges to gange på én dag. Giroen har altid stået i skyggen af Tour de France. Fra år til år har antallet af bjergetaper været stigende, og nu kan du tælle sprinteretaperne på en hånd, skriver Jan Ullrich. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu