Jannik: Målet er Stanley Cup

14. februar 2013 23:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jannik: Målet er Stanley Cup
Billede mangler

Jannik Hansen har medvind i NHL med tre mål i de seneste fire kampe. Men hvad der tæller mere for den 26-årige wing: Vancouver Canucks har vundet seks kampe på stribe og er avanceret til tredjepladsen i Western Conference efter Chicago Blackhawks og Anaheim Ducks.

– Vi har fået en fornuftig start og bliver bedre og bedre, fortæller han fra Vancouver.

– Hele holdet spiller godt i øjeblikket. Det gælder målmændene, backerne og angriberne. Det fungerer hele vejen. Vi vinder på bredden.

Om sit eget spil siger Jannik Hansen:

– Det var en omvæltning at komme fra Finland til Nordamerika. Det tog lige et par kampe, inden jeg var inde i rytmen og havde fundet skarpheden.

Hans tre mål og i alt fire point siden 4. februar får denne kommentar:

– Det er sket før med tre mål i fire kampe, men du må ikke spørge mig hvornår. De ting er ikke vigtige for mig.

Jannik Hansen spiller i anden- eller tredjekæden, men pointerer, at Canucks ikke har sat navne på kæderne.

– Du kan sige, at vi har en førstekæde og tre andre kæder. Og jeg spiller i en af de tre.

Han er i 12 kampe noteret for tre mål og fire assist og figurerer på femtepladsen på klubbens pointliste. Daniel Sedin har lavet ti point (tre plus syv), Alexander Edler ni (tre plus seks), Mason Raymond otte (fire plus fire) og Henrik Sedin otte (nul plus otte).

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi går efter Stanley Cup. Dét mål er der ikke ændret på. Sådan vil det altid være i Vancouver, siger Jannik Hansen.

– Det er de samme hold, vi altid skal passe på her i Western Conference. I Eastern er New Jersey Devils det hold, der har overrasket mig mest, selv om de var i finalen sidste sæson.

Natten til lørdag dansk tid får Vancouver Canucks besøg af Dallas Stars med Philip Larsen, mens Jannik Hansen 26. februar skal hilse på en anden landsmand, Phoenix Coyotes’ Mikkel Bødker.

Jannik Hansen har spillet flere NHL-kampe end nogen anden dansker, nemlig 337 inklusive 54 kampe i playoff. New York Islanders’ Frans Nielsen har spillet 331 (ingen i playoff).

Vancouver-stjernens ti første NHL-kampe i foråret 2007 var alle i playoff, og han har spillet mere end dobbelt så mange slutspilskampe som de fem andre danske NHL-spillere til sammen.

Skulle Jannik Hansen dukkede op til Danmarks VM-premiere 4. maj i Stockholm mod Canada, behøver han ikke frygte for dén spilledags karantæne, han indkasserede for VM-slagsmålet mod Norge sidste år.

Den blev nemlig sonet i OL-kvalifikationsturneringen i sidste uge i SE Arena i Vojens. Tavlen er vasket ren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu