Januar bliver mild i begyndelsen og kold til sidst

2. januar 2013 14:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Januar bliver mild i begyndelsen og kold til sidst
Billede mangler

Nyd de milde temperaturer og varmebesparelser i begyndelsen af januar og forbered dig på koldt vintervejr i slutningen af måneden.
 Af: Therese Rekling, Berlingske Nyhedsbureau
 
De næste par uger bliver milde, men fra midten af januar er det tid at finde den store overfrakke frem. Det milde vejr, som afsluttede december, rækker til cirka midt på måneden, hvorefter Danmark kommer på den kolde side af lavtrykket, hvilket betyder lave temperaturer og vintervejr, viser prognosen for januarvejret fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.
 
– Det milde vejr ser ud til at vare de to første uger af januar. Det skyldes et kraftigt højtryk over det mellemste og sydlige Europa, og det tvinger lavtrykket til at tage en kurs nord om Danmark, hvor vi ligger på den varme side. En enkelt nat med frost kan ikke udelukkes, men generelt bliver det virkelig mildt, siger erhvervs- og energimeteorolog Flemming Präem-Larsen fra DMI.
 
Men forårsfornemmelserne stopper, når vi kommer forbi 12. januar, hvor strømmene skifter. Det betyder ifølge Flemming Präem-Larsen, at vi risikerer nordvestlige og nordlige vinde, som giver koldere luft ned over Danmark. Temperaturerne falder dermed resten af måneden, og kommer faktisk til at ligge en smule under gennemsnittet for de sidste ti år.
 
– I forhold til de 8 til 10 grader i starten af januar, vil det selvfølgelig føles en hel del koldere, siger han.
DMI forudser også, at januar kan byde på mere nedbør end normalt, men intet tyder på snestorm eller problemer med regn.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu