Japan opstiller Patriot-raketter omkring Tokyo

9. april 2013 05:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Japan opstiller Patriot-raketter omkring Tokyo
Foto: Colourbox.

JAPAN: Det japanske forsvarsministerium har tidligt tirsdag opstillet Patriot-raketter i flere områder omkring Tokyo for at være forberedt på en eventuel raketaffyring fra Nordkorea, skriver NewsOnJapan.com.

 

Søndag gav forsvarsminister Itsunori Onodera ordrer til hæren om at være klar til at nedskyde nordkoreanske raketter, hvis de skulle nå Japan.

Opstillingen af Patriot-forsvarssystemerne kommer efter den seneste tids øgede krigsretorik og trusler fra Nordkorea, som har givet anledning til international bekymring.

Nordkorea har planer om affyring af et eller flere mellemdistance-missiler i de nærmeste dage, og har sendt advarsler til vestlige ambassader om, at deres sikkerhed ikke kan garanteres efter 10. april.

FNs generalsekretær appellerede mandag til Nordkorea om at undgå »enhver yderligere provokation«, mens den russiske præsident Putin under et besøg hos den tyske kansler Merkel brugte en mere direkte talemåde om situationen.

»Det er ingen hemmelighed, at vi er bekymrede over udviklingen på den koreanske halvø, fordi vi er naboer. Og hvis, Gud forbyde det, der sker noget, vil Tjernobyl, som vi kender en del til, tage sig ud som et børneeventyr.«

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu