Jay-Z tæt på at eje Wimp

10. marts 2015 15:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jay-Z tæt på at eje Wimp
Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ /Scanpix.
Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ /Scanpix.

Jay-Z er tæt på at slå kløerne i Wimp. Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ /Scanpix.

Den amerikanske hiphopstjerne Jay-Z er tættere på at kunne slå kløerne i den norske musiktjeneste Wimp.

Endnu to småaktionærer har nemlig sagt ja til det bud på 1,05 svenske kroner pr. aktie, som Jay-Z, alias Shawn Carters selskab, Project Panther Bidco, i januar lagde på Wimp, der trods sit norske ophav er noteret på børsen i Stockholm.

Det er mediekoncernen Schibsted, som med omkring 75 procent er storaktionær i Wimps moderselskab Aspiro og nu vil sælge selskabet fra for at koncentrere sig om kerneforretningen. Men Jay Zs bud udløste straks modstand fra en række småaktionærer, som gennem aktionærforeningen Aspiro Aktiekraft krævede flere penge på bordet.

81 procent af aktierne er i hus

Buddet fra Jay-Z kræver, at han kan sikre sig mere end 90 procent af aktierne i Aspiro, og det skal være sket senest 11. marts.

Nu har Öhman Fonder, som ejer tre procent af Aspiro, og Swedbank Robur, som ejer to procent, sagt ja til at sælge. Dermed har Project Panther Bidco samlet 81 procent af aktierne.

Buddet betyder, at selskabet er omkring 464 millioner svenske kroner værd.

Aspiro Aktiekraft skulle mødes mandag aften for at drøfte situationen. Foreningen siger selv, at den har støtte fra omkring 120 aktionærer, som tilsammen ejer mere end 10 procent af aktiekapitalen i Aspiro og dermed kan blokere for handelen. Der er dog endnu ikke meldt noget ud fra mødet.

Wimp er Aspiros største tjeneste. Også tjenesten Tidal, som for nylig åbnede i Danmark, hører under Aspiro.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu