’Jeg er klar, Morten

10. marts 2013 21:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
’Jeg er klar, Morten
Billede mangler

Nicolai Jørgensen og Andreas Cornelius har fundet melodien sammen.

 

FC Københavns blonde offensivduo er begge i gang med bemærkelsesværdige debutsæsoner, hvor de tilsammen har lavet 27 Superligamål.

Det er ét mere end hele Silkeborgs hold tilsammen, og Jørgensen og Cornelius viste søndag forskellen på top og bund, da københavnerne ekspederede Silkeborg hjem til Jylland med et 1-3-nederlag.

Andreas Cornelius’ skræmmende fysisk og lynende venstreben gør ham til førstebejler til Morten Olsens landshold, der skal udtages tirsdag forud for de vitale VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien.

– Hvis jeg får muligheden, er jeg sikker på, at jeg kan gøre en forskel. Jeg føler mig klar, hvis Morten Olsen vil bruge mig, siger Andreas Cornelius.

Kan du pege på tre danske angribere, der er skarpere end dig?

– Nej, det kan jeg ikke. Det må man gerne sige. Men jeg vil helst ikke snakke for meget om den slags, for det er lidt svært at skulle sige, hvordan Morten Olsen tænker, når han er min træner, siger Cornelius.

Cornelius har tid nok

Hans træner, Ariël Jacobs, var derimod ikke så meget i tvivl, da han fik spørgsmålet om, hvem der var Danmarks skarpeste angriber lige for tiden.

– Nicklas Bendtner, svarede belgieren med en seriøs mine, der emmede af sarkasme.

Men alligevel er der vægt bag Jacobs’ ord, ironi eller ej. Han forsøger at beskytte Cornelius mod det hysteri, der omgiver liga-topscoreren.

– Folk skal ikke være besatte af Cornelius. Vi taler med ham om det og arbejder med det mentale. Hvis han var så god til alting, ville han ikke spille for FC København. Det er normalt at have svagheder, og dem skal vi arbejde med. Men vi skal også nyde, at han og Nicolai som unge spillere optræder på et meget højt niveau, siger Ariël Jacobs.

Cornelius spillede hele kampen uden at imponere, da Danmark blev slagtet i en træningskamp mod Makedonien i starten af februar.

Også Nicolai Jørgensen skuffede i det opgør og blev skiftet ud efter bare 32 minutter. Det fik FCK-træner Ariël Jacobs til at tage en snak med sine to kometer.

– Det, de leverede i Makedonien, kan også ske i en Superligakamp. Men på landsholdsniveau er det dødsensfarligt at spille sådan. Det har jeg talt med dem om, og det viser, at det er et niveau højere. De skal begge bevise deres værd på landsholdet, men de har tid nok. De er unge, siger belgieren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu