Jelved afviser faste bogpriser

20. marts 2013 16:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jelved afviser faste bogpriser
Billede mangler

Det bliver ved med at være muligt at købe bøger til forskellige priser alt efter, om det er et tilbud i Kvickly eller til normal pris hos en boghandler. Det holder partierne bag en fuld liberalisering af det danske bogmarked, som blev vedtaget i oktober 2009, fast i efter et møde onsdag.
Forligskredsen, som rummer alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten, kunne ikke enes om at ændre på aftalen fra 2009 og indføre faste bogpriser, sådan som forlaget Gyldendal og Boghandlerforeningen ellers har ønsket det.

 

»Der er ikke enighed i forligskredsen om, at en genindførsel af markedsregulering vil løse bogmarkedets udfordringer – og ej heller at markedsregulering er det rigtige redskab til at løse de udfordringer, som litteraturen står over for,« lyder det fra kulturminister Marianne Jelved (R), som også forklarer, at ordførerne er blevet enige om en række initiativer:

»Derimod er der i forligskredsen opbakning til, at vi i litteraturpolitikken fortsat bruger redskaber svarende til, hvad vi kender fra de øvrige kunstområder. Nemlig støtte til produktion af litteratur af høj kvalitet, støtte til forfatterne og støtte til formidlingen af litteratur og fremme af læselysten gennem bibliotekerne og gennem Statens Kunstråds støtte til forfatterarrangementer med videre.«

Endelig meddeler Jelved oven på onsdagens møde, at hun vil skyde gang i nogle tiltag, som »skal fremme danskernes lyst til at læse litteratur«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu