Jelved: Dansk cykelsport ser »noget skrammet ud«

31. januar 2013 18:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jelved: Dansk cykelsport ser »noget skrammet ud«
Billede mangler

Flertallet af de danske topcykelryttere, som nationen heppede på i 1990ernes Tour de France, har senere indrømmet, at de tog doping. Torsdag kom Michael Rasmussen med sin tilståelse, og det efterlader den danske cykelsport i en sørgelig forfatning, mener sportens minister, Marianne Jelved (R).

 

– Jeg synes, at cykelsporten ser meget skrammet ud, det må jeg sige. Og jeg kan så håbe, at det er vejen tilbage til en ren sport igen, ellers mister cykelsporten totalt legitimitet, og der er ingen, der vil interessere sig for den, når det ikke er en fair konkurrence, siger ministeren.

På et pressemøde i Herning indrømmede Michael Rasmussen – med kælenavnet »Kyllingen« – at han tog doping gennem 12 år.

– Jeg har benyttet mig af dopingmidler fra 1998 til 2010. Det drejer sig om EPO, væksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodtransfusioner, sagde Michael Rasmussen, der samtidig meddelte, at han forlader cykelsporten.

– Jeg synes, det er ekstremt dårligt at benytte sig af snyd i idrætten. Til gengæld kan jeg forstå, at han har indvilget i at samarbejde med antidoping-institutionerne både i Danmark og internationalt, og det er positivt, siger Marianne Jelved.

Michael Rasmussen har allerede fortalt Anti Doping Danmark (ADD), hvad han ved om dopede ryttere og dem, der hjalp med at give doping, sagde han torsdag. Og Rasmussen har da også »leveret«, lyder det fra ADD, der nu indstiller ham til en strafnedsættelse.

– Når det endelig skal være, at han går ud og indrømmer det, så er det da positivt, at han samarbejder med myndighederne om at få klarlagt, hvad der foregår, siger Marianne Jelved.

Spørgsmål: Tror du, at dansk cykelsport kan blive ren?

– Jeg tror i hvert fald, den har en bedre mulighed for at blive det, end hvis der ikke skete noget, siger ministeren.

»Kyllingens« indrømmelse kommer i kølvandet på tilståelser fra de amerikanske cykelryttere, Tyler Hamilton og Lance Armstrong. Herhjemme har Bjarne Riis, Bo Hamburger, Brian Holm og Jesper Skibby tidligere tilstået dopingmisbrug.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu