Jelved: Håndbold-VM vigtigt for dansk kultur

27. januar 2013 15:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jelved: Håndbold-VM vigtigt for dansk kultur
Billede mangler

Kulturminister Marianne Jelved er søndag rejst til Barcelona for at overvære VM-finalen i håndbold mellem Spanien og Danmark. Landsholdets præstation binder nationen sammen, lyder det fra ministeren.

 

– Det er fantastisk at skulle opleve, og jeg glæder mig meget. Men det er også velfortjent, at Danmark er i finalen, sådan som de spillede mod Kroatien i semifinalen, og man kan jo ikke lade være med at forvente det samme, som det, vi så i fredags mod kroaterne. Det vil sige et suverænt holdspil i kombination med enkeltpræstationer, hvor spillerne viser helt specielle kompetencer, siger Marianne Jelved til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun slår fast, at en kulturbegivenhed som en VM-finale i håndbold har enorm betydning for Danmark som nation og for dansk kultur.

– Alle danskere er stolte, og den succes, som håndboldherrerne oplever, har jo en afsmittende effekt. Spillerne er rollemodeller for mange, og hvis de vinder guld, kan vi komme til at opleve en fælles følelse, der minder om det, der skete i Danmark i 1992, da vi vandt EM i fodbold, siger ministeren og uddyber:

– Den her slags kulturbegivenheder har ligeså stor betydning for det generelle danske kulturliv som så mange andre ting, fordi de er med til at tegne Danmark som et land, der godt kan klare sig på lige fod med alle andre store lande ude i verden. Det har stor værdi for dansk kultur, fordi det binder nationen sammen.

Kampen mod Spanien begynder søndag klokken 17.15.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu