Jens Rohde: EU-ledere optræder national-egoistisk

8. februar 2013 15:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jens Rohde: EU-ledere optræder national-egoistisk
Billede mangler

Ynkeligt, pinligt, selvmodsigende og national-egoistisk.

 

Jens Rohde (V), medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, lægger ikke fingre imellem, når han skal beskrive det budgetforslag, som EUs stats- og regeringsledere i øjeblikket forhandler om.

»Det er historiens største selvmodsigelse. Nu har vi i to år ikke talt om andet, end at vi skulle sikre konkurrencedygtighed gennem større mobilitet, bedre infrastruktur i Europa, mere forskning og medarbejderdrevet innovation. Alle de ting beskærer man nu for at kunne bevare kuvertpengene til de enkelte lande,« siger Jens Rohde til Berlingske Nyhedsbureau og tilføjer:

»Det er forventeligt, men det gør det ikke mindre elendigt«.

Guy Verhofstadt, der er leder af den liberale gruppe i Europa-Parlamentet, siger nej til budgetforslaget. Jens Rohde, der er medlem af den liberale gruppe, hælder også til et nej:

»Det er stærkt sandsynligt. Nu skal vi lige drøfte det i gruppen, men som jeg ser det, får det her en meget vanskelig gang i Europa-Parlamentet,« siger han.

Jens Rohde mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og mange af hendes kolleger i al for høj grad har fokuseret på nationale interesser:

»National-egoismen har jo fået lov til at sætte hele dagsordenen, og den hilsen, jeg sender her, indbefatter også Danmark. Når vi har en statsminister, der ikke kan finde ud af andet end at sige »Rabat, rabat, rabat« og »jeg nedlægger veto, hvis jeg ikke får rabat«, så er det klart, at hun svækker alle de argumenter og dagsordner, Danmark ellers har. De andre siger bare: »Nu har Danmark fået sin rabat, og så gider vi ikke høre på det andet,« siger Jens Rohde og uddyber:

»Det har kun handlet om Danmark og Danmarks milliard. Det er simpelthen bare ikke godt nok. Det er så ringe og ynkeligt. Det strider mod alt det, man de seneste to år har sagt, der var behov for i Europa,« siger han.

Spørgsmål: Et bredt flertal i Folketinget støtter kravet om dansk rabat – blandt andet dit eget parti?

»Der er forskel på at sige, at man gerne vil have en rabat og så sige, at man vil nedlægge veto for at opnå den rabat,« siger Jens Rohde,

Spørgsmål: Er det ikke fair, at nogle mener, Danmark har ydet sit til EU-festen de seneste år?

»Hvor meget har vi været med til at betale til euroen? Ikke en cent. Det er der så andre lande, der har. Jeg synes ikke, man kan stille det op på den måde,« siger Jens Rohde.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu