ANNONCE

Jens Rohde skifter parti

26. april 2021 20:50 | Af: Newsbreak.dk

Nu melder løsgængeren Jens Rohde sig ind i Kristendemokraterne og sender dermed partiet tilbage i Folketinget efter 10 års fravær. Kristendemokraterne tager et opgør med sin hidtidige abortpolitik

Jens Rohde skifter parti
Jens Rohde har tidligere repræsenteret Venstre samt Radikale Venstre. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

(Citathistorie fra Jyllands-Posten)

Efter 10 års fravær er Kristendemokraterne tilbage i Folketinget. Jens Rohde, der for få måneder siden forlod De Radikale, melder sig ind og bliver politisk ordfører, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Jens Rohde og Isabella Arendt har været penneførere på en ny 2030-plan, der blandt andet tager et opgør med »elefanten i rummet« – partiets abortpolitik.

Onsdag fremlægger han og Isabella Arendt et 18 sider langt politisk 2030-manifest: Færre skal betale topskat, Danmark skal have et vejledende loft på 1.000 flygtninge om året, det kommunale og regionale selvstyre skal styrkes, mens ulandsbistanden sættes op.

– Jeg er politisk stødt panden mod muren andre steder. Det er jeg ikke her. Vi kommer med et politisk projekt, som er ambitiøst, pragmatisk og borgerligt, siger Jens Rohde.

12 partier i Folketinget

Med Kristendemokraternes comeback fortsætter bølgeskvulpene i dansk politik. 12 partier er nu repræsenteret i Folketinget. Eks-statsminister og forhenværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen har endnu et på vej.

– KD er et borgerligt midterparti. Det er ikke en religiøs bevægelse. Og det er ikke et religiøst parti. KD er forankret i den kristne kulturarv, og der er religionsfrihed i Danmark, ikke religionslighed. Vi har ikke nogen dogmer, og vi ser det som et mål i sig selv at skabe brede flertal, siger Jens Rohde.

Opgør med abortpolitik

Kristendemokraternes politik har hidtil været “obligatorisk rådgivning til kvinder, der ønsker abort”, står der på hjemmesiden. Altså at kvinder skal forbi en læge, der skal “anvise alternativer til abort, herunder muligheder for økonomisk og social støtte”. Det bliver nu sløjfet.

I stedet gør Kristendemokraterne med sin 2030-plan det klart, at myndighederne skal oplyse kvinder om deres “ret til uvildig rådgivning før en abort”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu