Jeppe Kofod efter omstridt tweet: Jeg er ked af det

21. maj 2016 14:04 | Af: Ritzau Fokus

Jeppe Kofod er ærgerlig over, at han er kommet til at gå over stregen i et skænderi med Søren Espersen.

Europaparlamentariker Jeppe Kofod (S) skriver nu på sin Facebook-profil, at han gik over stregen i skænderiet mellem ham og Dansk Folkepartis Søren Espersen.

– Gik jeg, i min vrede og indignation, selv over stregen som Espersen? Ja, det gjorde jeg, fordi min pointe ville gælde lige vidt, om jeg havde valgt det mindre sårende, men stadig uacceptable N-ord, skriver Jeppe Kofod.

– Men jeg valgte det mest sårende af ordene, og dermed tillagde jeg også Søren at mene den hårdeste betydning af ordet. Det er jeg både ærgerlig og ked over, fordi det fjernede fokus fra sagens kerne, tilføjer han.

Det sker med henvisning til et meget omdiskuteret tweet fra Jeppe Kofod, hvor Kofod skriver, at Espersen skulle have omtalt USA’s præsident, Barack Obama, som “nigger”.

Søren Espersen er formand for Udenrigspolitisk Nævn. Fredag meldte han afbud til en tur, nævnet har planlagt til USA til efteråret, fordi han mener, at sagen ville “komme til at overskygge det hele.”

Hele sagen bunder i, at Søren Espersen i et interview med TV 2 sagde, at det var i orden at bruge betegnelsen “neger”.

– Tag sådan en som Obama – hvad er han? Vi ved godt, hvad det drejer sig om. Man taler jo om den første neger i USA’s præsidentembede, sagde Espersen.

Det fik Jeppe Kofod til tasterne. I et tweet formuleret på engelsk skrev han:

– DF Chair of Danish Parliament Foreign Policy Committee calls @BarackObama first nigger President. Scandal!

Søren Espersen er rasende over, hvordan Kofod har oversat hans ordvalg.

– Hvis man ikke kan forstå de to engelske udtryk “negroe” og “nigger”, så er det, fordi man er meget, meget dårlig til engelsk.

Jeppe Kofod erkender, at skænderiet med Espersen ikke har været noget kønt syn.

– I de seneste dage har vi alle været vidne til dansk politik, når det er værst. Og jeg har været en af hovedpersonerne i miseren. Tonen har været både hård, uværdig og dybt personlig. Det har ikke været kønt – hverken at se på eller at være en del af, skriver han.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, har fortsat intet til overs for europaparlamentariker Jeppe Kofod (S), som ellers via et opslag på Facebook sent fredag aften har beklaget den såkaldte “negersag”.

Socialdemokraten skriver blandt andet, at han gik over stregen ved at oversætte Espersens brug af ordet “neger” til “nigger”. Det skete tidligere på ugen på Twitter.

Forlanger undskyldning

Espersen forlanger en undskyldning, hvor Kofod trækker sit tweet tilbage og skriver et nyt tweet, hvor han utvetydigt forklarer, at neger ikke kan oversættes til nigger.

– Han vil ikke tage sit tweet tilbage. Han har tweetet til ikke alene det meste af USA’s kongres, men også hele Europa-Parlamentet på engelsk.

– Det er, som Akkari og de andre imamer gjorde, da de rejste rundt i verden og svinede Danmark til under Muhammed-krisen. Kofod sviner også Danmark til nu.

– Hvis ikke han vil trække sit tweet tilbage og utvetydigt forklare, at neger ikke kan oversættes til nigger, så kan jeg ikke se, at der er sket noget som helst. Det er ren “fætter-forklar-mig-røv, siger Espersen.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu