Jes var “helten i saltsprederen”: Reddede sovende toårig fra brand

20. marts 2017 15:28 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

- Jeg har bare gjort min borgerpligt, siger Jes Albin Hansen, der er indstillet til en dusør, efter han slog alarm ved en voldsom brand søndag morgen.

Jes var
Jes Albus Hansen fik reddet en far og en søn, da han søndag morgen fik dem banket op, efter han så flammer i husets stråtag. Foto: Johnny D Pedersen/Skadestedsfotograf.dk

Han var egentlig bare ude for at salte de nordvestsjællandske veje tidligt søndag morgen, men pludseligt tog dagen en meget dramatisk drejning for 59-årige Jes Albin Hansen. Han opdagede, at der kom en del røg fra et hus nær Svinninge.

– Jeg tænkte, at det var mærkeligt, og så tænkte jeg, at der er da ingen, der brænder haveaffald af klokken kvart i seks om morgenen, fortæller Jes Albin Hansen til Newsbreak.dk.

Det gik hurtigt op for Jes, at der var brand i det stråtækte hus, og han kørte derfor straks derhen.

– Der stod nogle enkelte flammer oppe på taget, og det røg ad pommern til, fortæller han.

Jes Albin Hansen handlede hurtigt, og fik banket på døren og vækket en 25-årig mand, der lå og sov i huset. Manden fik hurtigt hentet sin toårige søn, og de kom begge uskadte ud, før branden for alvor fik fat.

“Kunne være endt grueligt galt”

Jes Albin Hansen kørte kort tid efter videre for at få saltet resten af sin rute. Da var andre folk også kommet til og hjalp med at tage hånd om den chokerede mand. Han kørte lidt senere på morgenen tilbage for at se, hvordan det stod til med huset, inden han kørte hjem for at få morgenmad efter den tidlige saltvagt. Først her gik det egentlig op for ham, hvor alvorlig en situation, han havde stået i.

– Så tænker man, at det kunne være endt grueligt galt, men når man står i det, så er det jo bare noget, man skal gøre.

Men her endte historien ikke, for pludselig ringede Jes Albin Hansens søn for at fortælle, at han var efterlyst af Midt- og Vestsjællands Politi efterlyste “helten i saltsprederen”.

– Vi vil gerne takke ham for at være særlig opmærksom og for at vække faderen og sønnen. Vi har endnu ikke talt med ham. Vi vil gerne gøre hans observationer ved branden, fortalte René Søe Pedersen til Newsbreak.dk.

Indstillet til dusør

Jes Albin Hansen har nu talt med politiet, der har indstillet ham til en særlig hæder og dusør for sin indsats. Han er glad for rosen fra politiet, men han mener nu ikke, der er nogen særlig grund grund til at give ham en dusør. Jes Albin Hansen er også overrasket over, at Newsbreak.dk og andre medier ringer til ham og vil høre hans historie.

– Jeg synes, det er lidt mærkeligt, for enhver anden i min situation ville formentlig have gjort det samme. Men sådan er det jo nok, når der sker noget ud over det sædvanlige, siger han.

Oplevelsen har dog gjort lastbilchaufføren fra Vig opmærksom på en meget vigtig ting.

– Det har sat lidt tanker i gang om at få røgalarm derhjemme, så det må jeg ud at få skaffet, siger Jes Albin Hansen.

Det stråtækte hus blev voldsomt medtaget af branden og er nu ubeboeligt på grund af skaderne, oplyste Midt- og Vestsjællands Politi til Newsbreak.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu