ANNONCE

Giver opsang til spillerne

13. december 2020 09:21 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danmark er bedst, når spillerne ikke tøver med at gå mod mål. Det skal holdet gøre mere, mener landstræneren

Danmark spillede sin dårligste kamp hidtil ved EM i kvindehåndbold i Herning, da holdet fredag aften måtte kæmpe hårdt for at hente en sejr på 24-22 over Sverige i mellemrunden.

Mens forsvaret og keeperne leverede på vanligt fint niveau, så kneb det noget mere i offensiven.

Især et enkelt område får som følge deraf mere opmærksomhed fra landstræner Jesper Jensen inden søndagens møde med Spanien.

– Vi har kigget en del på vores beslutsomhed. Jeg synes, vi er rigtig gode, når vi går mod mål, men de andre gange, hvor vi er lidt uafklarede og løber rundt og bare spiller fra højre mod venstre, er vi ikke så dygtige, siger han.

– Så ordet beslutsomhed kigger vi på.

En af de spillere, som rent faktisk præsterede godt mod Sverige i angrebet, var højrebacken Mette Tranborg.

Den høje Team Esbjerg-spiller har tidligere haft det svært mod forsvar, som støder højt op på hende. Men det løste hun godt trods svenskerne overraskende taktik.

– Det var helt uventet for os, at Sverige ville dække sådan, for det er første gang i 20 år, de har gjort det, siger Jesper Jensen.

– Men vi er dygtige, når vi går mod mål, og der er Mette en af dem, som har en voldsom fysik. Og når hun går mod mål, bliver hun bare ekstremt meget farlig.

Forventer offensivt forsvar

Mod Spanien kommer danskerne givetvis igen op mod et forsvar, som går mere offensivt til værks, end spillerne i Norden er flasket op med.

Her skal beslutsomheden være med til at sikre, at spillerne ikke pludselig tror, at de skal gøres en masse ting anderledes.

– Det er vigtigt, at vi stoler på konceptet. Det er vigtigt at have den ro, så vi også kan præstere bedre som spillere, siger bagspilleren Kristina Jørgensen, som mener, at kampen mod Sverige gav holdet lidt gratis træning til mødet med Spanien.

– Det var godt at få det trænet (spillet mod et offensivt forsvar, red.), så det tror jeg da, at vi helt sikkert også kan bruge mod Spanien.

Danmark og Spanien tørner sammen klokken 20.30 i Jyske Bank Boxen.

Mens Spaniens muligheder for at nå semifinalerne er forduftet, kan Danmark med en sejr eller uafgjort sikre sig et finalemøde i mellemrunden mod Rusland om en plads i semifinalen.

Fakta

Sådan kan Danmark nå EM-semifinalerne

Med nederlaget til Frankrig i indledende gruppe satte de danske håndboldkvinder sig selv under stort pres i forhold til at nå semifinalerne ved EM på hjemmebane.

Men resultaterne i mellemrunden har maget det således, at kun et nederlag søndag mod Spanien kan forhindre Danmark i selv at kunne afgøre det i sidste mellemrundekamp mod Rusland tirsdag.

Efter Danmarks sejr over Sverige fredag er kun Rusland, Frankrig og Danmark i spil til at nå semifinalerne fra mellemrundegruppe 1. Montenegro, Spanien og Sverige er ude af det kapløb.

Russerne og franskmændene har hver syv point med én kamp tilbage af mellemrunden, mens Danmark har fire point med to kampe tilbage.

Her er en gennemgang af scenarierne i forbindelse med Danmarks kamp mod Spanien:

* Spanien vinder

Så er sagen ganske klar. De danske semifinaledrømme er knust, og Frankrig og Rusland får gruppens to billetter til slutkampene i weekenden. Danmark kan højst komme til at spille kampen om femtepladsen.

* Danmark vinder

Det vil sende Danmark op på seks point – blot ét point efter Rusland og Frankrig. Dermed vil en dansk sejr over Rusland i sidste runde tirsdag betyde dansk semifinaleplads.

* Uafgjort

Det er faktisk lige så brugbart som sejr. Danmark vil være to point efter Rusland og Frankrig, men en sejr over russerne i sidste kamp vil alligevel være lig med en dansk semifinaleplads.

Forklaring:

Hvis Frankrig samtidig slår eller spiller uafgjort med Sverige i sidste runde, vinder franskmændene gruppen med ni eller otte point. Danmark og Rusland ender, i tilfælde af dansk sejr indbyrdes, begge på syv point. Det vil give Danmark anden- og dermed semifinalepladsen som bedst indbyrdes af de to hold.

Taber Frankrig til Sverige, ender både Danmark, Rusland og Frankrig på syv point, såfremt Danmark slår russerne. I det tilfælde gælder det indbyrdes regnskab mellem alle tre hold.

Her vil Frankrig have hentet tre point med sejr over Danmark og uafgjort mod Rusland. Danskerne vil have hentet to point med sejren over Rusland, mens russerne kun vil have det ene point fra at have spillet uafgjort med Frankrig.

Det vil sige, at Frankrig og Danmark vil blive henholdsvis nummer ét og to i gruppen og stryge i semifinalerne.

Kilde: Women2020.ehf-euro.com.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu