Jesper Nielsen forventer Brøndby dropper krav

27. februar 2013 08:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jesper Nielsen forventer Brøndby dropper krav
Billede mangler

Det er lidt af en kreditkabale, der skal gå op i Brøndby IF. Og ikke mindst hos klubbens tidligere hovedsponsor Jesper Nielsen og firmaet Kasi Group.

Brøndby mener at have et tilgodehavende hos Jesper Nielsen via den ophørsaftale, som parterne indgik i 2009. Her forpligtede Jesper Nielsen sig til at kompensere Brøndby IF for eventuel tabt fortjeneste, og omvendt forpligtede klubben sig til aktivt at finde en ny hovedsponsor.

Det er ikke sket, og Brøndby IF har tilmed givet kreditorer som rigmændene Thomas Rasmussen og Benny Winther ’transport, altså sikkerhed i tilgodehavendet hos Jesper Nielsen. Den sikkerhed spillede ikke mindst en nøglerolle i Brøndbys likviditetsforbedring i begyndelsen af februar.

Spørgsmålet om et tilgodehavende kan ende med en retssag i sommeren 2013 angående et beløb på ca. 41 millioner kroner.

Det er ikke nyt. Det nye er, at Jesper Nielsens Kasi Group-firma står til skræmmende lavvande i kassen. En såkaldt ’earn out hos smykkefirmaet Pandora, hvis produkter Jesper Nielsen tidligere har solgt på licens i blandt andet Tyskland, har mistet al værdi.

Denne ’earn out blev tirsdag offentliggjort til en værdi af nul kroner. Jesper Nielsen kalder det en ’rystende udvikling, men kalder det ligeledes dårligt nyt for Brøndby.

– Brøndby kan også godt se, at hvis den earn out står til troende, så er der ingen penge at komme efter i Kasi Group, siger Jesper Nielsen.

Han forventer dog, at når ’earn out skal betales i 2014, så vil der alligevel være penge at hente for ham, men han forventer ikke, at Brøndby vil gøre krav på noget.

– Det vil være direkte usmageligt, hvis Brøndby vil forsøge sig med en retssag med tanke på alle de penge, jeg har lagt derude. Nu må de komme videre og stå på egne ben, siger han.

Jesper Nielsen har i runde tal postet op mod 200 millioner kroner i Brøndby siden 2008. men en eventuel tvist vil gå på, om Brøndby aktivt har forsøgt at finde en ny hovedsponsor eller bare passivt har holdt snablen i Jesper Nielsens lommer.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Brøndbys direktør, Tommy Sommer Håkansson.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu