Jesper Richter Andersen idømt 15 års fængsel for partering af bror

23. maj 2012 15:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jesper Richter Andersen idømt 15 års fængsel for partering af bror
Billede mangler

43-årige Jesper Richter Andersen skal 15 år i fængsel for at dræbe og partere sin storebror Peter, har Retten i Næstved bestemt.
 
Først skød han sin storebror i maven. Derefter i hovedet, og til sidst parterede Jesper Richter Andersen liget af sin bror, Peter i 75 dele.
 
Drabet skete i august sidste år i et sommerhus i Fakse Ladeplads på Sydsjælland og udløser nu en dom på 15 års fængsel. Dommen er faldet onsdag eftermiddag ved Retten i Næstved.
 
Med dommen valgte retten at følge anklager Tina Fugl, som i sin procedure havde bedt om en straf på 14 til 16 års fængsel for drabet, som hun beskrev som en likvidering.
 
Richter Andersens forsvarsadvokat, Jesper Storm Thygesen mente, at en straf på 12 års fængsel, som er den normale straf for drab, havde været passende.
 
Efter domsafsigelsen gennemgik retsformand Anders Martin Jensen dommernes og nævningenes begrundelse for at give 15 år.
 
Retten anser drabet som en “kynisk” likvidering, og derudover har man også lagt vægt på den grove ligskænding, altså parteringen, som er foregået.
 
Ud over drab og usømmelig omgang med lig blev Jesper Richter Andersen dømt for ulovlig våbenbesiddelse og for brandstiftelse.
 
Det er angiveligt en strid mellem den 43-årige Jesper og storebror Peter, som har ført til drabet. Muligvis har det drejet sig om penge.
 
Jesper Richter Andersen valgte at anke dommen på stedet. Han forlanger at blive frifundet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu