Jim Lyngvild græder over dronning Margrethe

8. marts 2017 10:35 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Jim Lyngvild græd den anden dag. Årsagen var, at han kom til at tænke på, at dronning Margrethe en dag dør.

Designeren Jim Lyngvild kom forleden til at græde.

Han kom til at tænke på, at dronning Margrethe en dag dør. Det skriver han i et opslag på Facebook.

Hvorfor kom du pludseligt til at tænke på dronning Margrethe?

– Jeg tænker skam tit på Majestæten. Hun er en fast bestanddel af min måde at tænke Danmark på, i den store verden, siger Jim Lyngvild til kendte.dk og fortsætter:

– Jeg rejser meget – i sær i Kina – og her er dronningen ofte et samtaleemne, fordi folk simpelthen kan huske hun var på besøg for år tilbage. Jeg er ovenud stolt af det arbejde hun har gjort for Danmark. Både hvad angår historie, arkæologi, kunst osv. Jeg kan ikke forestille mig et bedre statsoverhoved.

Hvorfor kom du til at græde?

– Hun har fulgt mig altid. Fra jeg var lille og kunne se billeder i glittede ugeblade, til de gange hvor jeg har oplevet hende live som f.eks. hendes 70 års fødselsdag på Christiansborg (Hvor jeg var gæst med sangerinden Julie Berthelsen). Og så er hun en ørn til at fortælle historier om vores rige i spændende tv-programmer. Hun er et ægte menneske, men samtidig et eventyrvæsen som en Grif eller en havfrue.

Hvordan tror du at du vil reagere den dag vores dronning går bort?

– Jeg kommer helt sikkert til at græde. Jeg skal til København, og jeg tror aldrig vi vil opleve så stor en menneskemængde støtte op om en monark, som når Margrethe går bort.

– Hun er – og til den tid – VAR Nordens monark, siger Jim Lyngvild til kendte.dk.

Hvordan ser du på arvtagerne – kronprins Frederik og kronprinsesse Mary?

– De vil blive noget helt andet. Ingen tvivl om at Frederik vil slægte navnet på, og blive som sin morfar – elsket og æret for sin menneskelighed. Mary og Dronning Ingrid har også mange lighedspunker. Det elegante ydre osv. Så de vil give deres bud på kongegerning, ligesom Margrethe med famlende fodtrin skulle finde sine (Det var jo ikke let i starten) til i dag hvor vi har en rose i fuld flor der ikke er bange for at tildrage sig opmærksomhed. Jeg elsker nutiden men ser lyst på fremtiden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu