Joachim B. Olsen sover på sit kontor

25. april 2012 09:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Joachim B. Olsen sover på sit kontor
Billede mangler

Når Liberal Alliances Joachim B. Olsen arbejder over, bliver han ofte på kontoret til næste morgen. Hans kontor på Christianshavn rummer derfor både øjskab, luftmadras og toilettaske, skriver Jyllands-Posten.

 
– Jeg har sovet herinde på kontoret mange gange. Det har været fint nok, siger Joachim B. Olsen, der til dagligt bor i Aarhus.
Politikeren har tidligere kritiseret, at folkevalgte, der bor langt væk fra deres arbejdsplads i hovedstaden, kan få stillet en lejlighed til rådighed i København.
– Det er symbolet på, at vi bor i et samfund, hvor vi betaler for meget i skat, mens politikerne til gengæld definerer vores behov og indretter vores liv. Og fordi jeg havde sagt det, fangede bordet jo.
Folketingets sikkerhedschef, Kim H. Pedersen, ryster på hovedet over Joachim B. Olsens spareplan. Sikkerhedschefen har nemlig oplyst alle nye politikere om, at det ikke er tilladt at campere på kontorerne.
– Medlemmerne får økonomisk kompensation for dobbelt husførelse. De penge skal netop bruges på husleje, siger han til Jyllands-Posten.
Flere medlemmer af Folketingets Præsidium er ligeledes kritiske.
– Det går slet ikke. Vi kan ikke have folk til at ligge og sove på kontorerne, siger Søren Espersen (DF).
Også Marianne Jelved (R) har ingen forståelse for Joachim B. Olsens initiativ.
– Vi må altså have rimelige og ordnede forhold. Man må ikke sove på sit kontor, siger hun til avisen.
Joachim B. Olsen overtager den 1. maj et hus i hovedstaden og flytter derfor fra Aarhus. Flytningen trak ud, og det er blandt andet derfor, at han har sovet på sit kontor.
Nogle nætter har han også sovet hos partikollegaen Thyra Frank på plejehjemmet Lotte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu