ANNONCE

Jobcenter skal sikres efter økse-overfald

17. august 2012 06:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jobcenter skal sikres efter økse-overfald
Billede mangler

Alarmknapper på tastaturet, færre møder på enkeltmandskontorer og kurser i konflikthåndtering skal skabe større sikkerhed på Jobcentret i Helsingør, efter en borger i marts angreb to ansatte med en økse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Hele Helsingør Kommune blev rystet, da en 42-årig arbejdsløs borger 15. marts i år uden forudgående varsel angreb to sagsbehandlere med en til formålet medbragt håndøkse.
Sagsbehandlerne måtte hospitalsbehandles, da den 42-årige nåede at ramme de to ansatte i mave og skulder, inden han blev overmandet af borgere og personale.
Nu er en arbejdsgruppe bestående af ledere og medarbejdere med kommunaldirektør Bjarne Pedersen som formand klar med en handlingsplan til lige under 700.000 kroner, som skal øge sikkerheden markant på Helsingør Jobcenter ved Prøvestenscentret.
Hovedelementerne er, at flest mulige møder med borgere i Jobcentret skal afholdes i åbne mødelokaler med alarmer.
Derudover skal der installeres alarmer på de enkelte sagsbehandleres tastaturer. Endelig skal der også sikres øget undervisning i konfliktnedtrappende adfærd.
Siden ulykken har kommunen været i tæt dialog med Arbejdstilsynet, som ifølge forvaltningen er kommet med stor ros for håndteringen af sagen.
Jobcenterchef Mette Gregersen har tidligere forklaret, at intentionen er, at jobcentret i Helsingør ikke skal omdannes til noget “Fort Knox”. Handlingsplanen skal godkendes af Helsingør Kommunes økonomiudvalg mandag aften.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu