Jobcenter: Uddannelser har socialt ansvar for svage unge

18. marts 2013 14:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Jobcenter: Uddannelser har socialt ansvar for svage unge
Billede mangler

Jobcenter København afviser, at kommunerne beder de ledige tage en uddannelse, når understøttelsen slipper op, så de i stedet kan få uddannelsesstøtte.

 

»Vi vil gerne sørge for, at de unge får en uddannelse og derfor får lettere ved at komme i arbejde. Alle undersøgelser tyder på, at uddannelse giver bedre chance for at få et arbejde, og det er det, vi ønsker at opnå,« siger afdelingschef i Jobcenter København, Sabine Wolgast, der mener, at der ligger et socialt ansvar hos uddannelserne. De skal blive bedre til at håndtere bogligt og socialt svage unge, pointerer hun.

Beskæftigelsen i Danmark er siden 2008 faldet med 95.000 personer. De fleste af den gruppe er søgt ind i uddannelsessystemet, viser en analyse fra Nykredit ifølge Politiken.

Rektor for Syddansk Universitet, Jens Oddershede, forklarer over for avisen, at den store vækst i antallet af studerende skyldes, »at man ikke kan få job for tiden«.

»Kommunerne siger til de ledige: »Du får ikke mere kontanthjælp hos os, du skal tage en uddannelse«. Man flytter folk fra kommunalstøtte til statsstøtte, kan man sige. Derfor bliver rigtig mange losset ind i en uddannelse. Det er den klump, man ser nu«, siger han til Politiken.

Afdelingschef i Jobcenter København Sabine Wolgast mener, at den tilgang er unuanceret i forhold til de mange udfordringer, der er i beskæftigelsesindsatsen på grund af krisen.

»Jeg vil gerne spille bolden over på uddannelsesinstitutionerne. Vi må tage et ansvar sammen i forhold til især svage unge. Kunne uddannelserne skrue nogle moduler sammen, der rettede sig mere mod nogle af de svage unge, vil det være gavnligt,« siger hun og påpeger, at det må være i alles interesse, at også fagligt svage unge får taget en uddannelse, fordi det øger chancerne for et job på sigt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu