ANNONCE

Jobmarked i bedring – men væksten er svag

14. februar 2012 12:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jobmarked i bedring - men væksten er svag
Billede mangler

Mens det private arbejdsmarkedet kunne skåle nytåret ind med positive forventninger til det nye år, så blev festen en fuser for de beskæftigede i den offentlige sektor.
Nye tal for beskæftigelsen i fjerde kvartal 2011 viser nemlig, at private trak næsten lige så meget op, som det offentlige trak ned.
Beskæftigelsen steg på det private arbejdsmarked med 4.100 fuldstidspersoner, mens det offentlige måtte afgive 4.300.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråd betragter de 200 færre i beskæftigelse i forhold til tredje kvartal som en stort set uændret beskæftigelse. Og det er overraskende, siger chefanalytiker Frederik I. Pedersen.
“Beskæftigelsen ligger noget overraskende uændret, og det dækker over, at der har været fremgang i den private beskæftigelse og fald i det offentlige. Vi havde forventet et større fald,” siger han til Newspaq.
“Selvom de nye tal umiddelbart tegner positivt for beskæftigelsen, så er den økonomiske vækst endnu ikke oppe i omdrejninger, der gør, at man kan tale om et opsving. Det er mest udlandets negative økonomiske forventninger, der holder væksten nede,” siger han.
“Hvis ikke vi får væksten op på halvanden til to procent, så er der ikke tegn på, at vi får større fremgang på det private arbejdsmarked,” siger Frederik I. Pedersen og henviser samtidig til, at forbrugerne er tilbageholdende med at bruge penge.
Det offentlige arbejdsmarked har i gennem de seneste kvartaler været udsat for en så stram styring, at det trækker hele det samlede arbejdsmarked ned.
“Der er ikke nogen nævneværdig vækst i det offentlige forbrug. Og derfor er der brug for færre offentlige ansatte. Det er det billede, vi har set siden genopretningspakken i 2010,” siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu