Jobrotation er gået i tomgang

14. maj 2012 12:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Jobrotation er gået i tomgang
Billede mangler

Mens en fastansat medarbejder er ude at blive opkvalificeret, kan en arbejdsløs udfylde den tomme plads.
Den ordning kaldes jobrotation – men den bliver langt fra benyttet nok.
Hvor der sidste år var 62.000 ledige i løntilskud, var der blot 1.300 i jobrotation. Det viser nye tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, skriver Ugebrevet A4.
Og det er en stor skam, mener arbejdsmarkedsforsker Per Kongshøj Madsen.
– Derfor bør man jo se på, hvad der kan gøres for at at få det her i højere omdrejninger. Det er simpelt hen en nærmest genial måde både at få opkvalificeret de beskæftigede og få de ledige ind i jobordninger, siger han til Newspaq.
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil nu opprioritere jobrotationen, siger hun til A4.
– Vi vil prøve på at få flere ufaglærte unge, der er arbejdsløse, ind i jobrotation i private virksomheder. Derudover vil vi gerne have flere arbejdsløse, nyuddannede unge i jobrotation som eksempelvis lærere og sygeplejersker, oplyser Mette Frederiksen til A4.
Regeringen har i foråret indgået en aftale med kommunerne om at få 40 procent flere i jobrotation. Det betyder, at 1.000 flere ledige skal vikariere i kommunerne.
Udgifterne til ordningen er ifølge tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen steget markant fra syv millioner kroner i 2008 til 150 millioner kroner i 2011. Styrelsen vurderer, at udgifterne til ordningen kan løbe op i 200 millioner kroner eller mere i år.
Der findes ingen nyere evaluering af, hvor godt jobrotation er til at få ledige i arbejde sammenlignet med for eksempel at sende arbejdsløse i job med løntilskud eller virksomhedspraktik.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu