ANNONCE

Jørgen tilbudt vaccine – 250 kilometer væk

7. april 2021 15:38 | Af: Newsbreak.dk

Flere østjyder oplever for tiden at få en invitation til at blive COVID-19 vaccineret, men der er ingen ledige tider i nærheden af deres bopæl

Jørgen tilbudt vaccine – 250 kilometer væk
Problemet ses tilsyneladende især hos de, der er inviteret til at få Moderna-vaccinen. Foto: Scanpix

(Citathistorie fra TV2 Østjylland)

Det vakte glæde hos 78-årige Jørgen Holm fra Aarhus, da en invitation til at få en vaccination mod COVID-19 for nylig dumpede ind i hans e-Boks.

Men glæden varede kort, da han loggede ind og så, hvor han kunne få vaccinationen. Det skriver TV2 Østjylland.

Det nærmeste sted med ledige tider var i Næstved på Sjælland. Som han altså skal køre til og fra af to omgange for at blive vaccineret.

– Fem minutter fra mit hjem er et vaccinationscenter. Så hvorfor skal jeg lægge og køre 1000 kilometer for at blive vaccineret, spørger han nu.

– Vi skal være miljøbevidste og alt muligt. Så er det da dumt at blive tvunget til at køre så langt. Det er amatøragtigt, fortsætter han.

Men er det ikke det værd at køre til Næstved og få vaccinen for dig?

– Jeg er ikke nervøs over ikke at være vaccineret. Jeg skal bare holde mig for mig selv, og holde mig isoleret. Og det har jeg allerede gjort i et år. Men det begrænser mig selvfølgelig.

En Moderna-udfordring

Jørgen Holm er blevet tildelt Moderna vaccinen, og den er der tilsyneladende ikke mange tider med i det østjyske.

Aarhusianeren er langt fra alene med oplevelsen.

TV2 Østjylland har været i kontakt med flere, som beskriver et lignende forløb.

En af dem er 78-årige Jørn Kreutzmann fra Stevnstrup ved Randers. Han stod tirsdag i nøjagtig samme situation.

Det nærmeste sted for ham at få Moderna vaccinen var i Holbæk.

– Jeg synes ikke, der er styr på tingene. Hvorfor venter man ikke med at sende invitationen ud, til der er ledige tider tættere på mig?

Tider tilføjes løbende

Han satte sig i kø hos først Sundhedsstyrelsen og siden Region Midtjylland for at få et svar på, om der var andre muligheder.

Det lykkedes dog aldrig at komme igennem, men i stedet fandt han ud af, at der løbende bliver frigivet doser med Moderna i Østjylland.

Og pludselig kom der en tid i Aarhus.

– Det er jo godt for mig, men systemet fungerer ikke. Og jeg tror, at mange står i samme situation, og måske opgiver de og kører til Sjælland, siger Jørn Kreutzmann.

Region Midtjylland oplyser, at der løbende bliver lagt tider op til vaccination i takt med, at regionen modtager vaccinerne.

– Derfor ændrer muligheden for at booke tid til bestemte vacciner sig også løbende. Der bliver lagt tider op til vaccination med Moderna, så snart vi har vacciner fra Moderna igen, lyder det fra regionen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu