Johanne ignorerer partiets strid blandt unge

5. maj 2012 12:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Johanne ignorerer partiets strid blandt unge
Billede mangler

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, holder sig langt væk fra striden mellem forskellige fronter blandt partiets unge aktivister.
Striden har ført til, at en gruppe har brudt med Socialistisk Ungdomsfront (SUF), som i flere år har samarbejdet med Enhedslisten.
Kort efter folketingsvalget brød gruppen på otte medlemmer således ud og dannede Enhedslistens Ungdom, som nu er omdøbt til Enhedslistens Ungdomsnetværk (EUN).
Johanne Schmidt-Nielsen vil dog ikke kommentere striden.
– Det har jeg ingen kommentarer til. Det må være deres sag, siger hun.
Men Johanne Schmidt-Nielsen har meldt sig ud af SUF ligesom folketingsmedlem Rosa Lund har gjort det.
– Det gjorde jeg, fordi jeg syntes, at det var på tide, at jeg meldte mig ud af den organisation. Jeg har ikke været aktiv der i mange, mange år, siger hun.
Men striden bliver alligevel et emne på partiets årsmøde i Korsgadehallen på Nørrebro i København, hvor Enhedslisten i Aarhus foreslår at nedlægge EUN.
Sagen splitter også partiets ledelse. I december vedtog Enhedslistens hovedbestyrelse med 12 stemmer mod 11, at udbryderne kunne arbejde som et udvalg i partiet.
Johanne Schmidt-Nielsen vil heller ikke kommentere, om striden blandt partiets unge medlemmer mellem SUF og udbryderne kan skade Enhedslistens arbejde for at hverve unge aktivister.
– Jeg har ikke fulgt den diskussion blandt de unge så nøje, siger hun.
Striden fyldte også noget fredag på årsmødet, hvor medlemmer af SUF og netværket fra talerstolen gensidigt beskyldte hverandre for at bruge ufine metoder.
– Lige nu ved vi ikke slet ikke, om EUN har nogen fremtid. Et forhold, der selvfølgelig bekymrer os meget, da vi har mange visioner og idéer om, hvordan man kan være ung i Enhedslisten, skriver EUN’s styregruppe i beretningen til årsmødet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu