ANNONCE

Johanne Schmidt-Nielsen får nyt topjob

25. april 2019 19:34 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen tiltræder som ny generalsekretær for Red Barnet efter det kommende valg.

Johanne Schmidt-Nielsen får nyt topjob
Johanne Schmidt-Nielsen forlader livet i politik for at blive ny generalsekretær i Red Barnet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Efter et liv i politik og 12 år i Folketinget skal Johanne Schmidt-Nielsen være Red Barnets kommende generalsekretær. Grundet partiets regler om, hvor mange perioder medlemmer kan sidde i Folketinget, skulle Johanne Schmidt-Nielsen finde noget andet at tage sig til.

Hun bliver ny generalsekretær for Red Barnet. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Hun er valgt af en enig hovedbestyrelse i Red Barnet, der i december fyrede sin daværende generalsekretær Jonas Keiding Lindholm. Johanne Schmidt-Nielsen tiltræder efter det kommende valg.

Fakta

Johanne Schmidt-Nielsen

Efter mere end 10 år i politik bliver Enhedslistens tidligere politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen ny generalsekretær for Red Barnet.

Her følger en blå bog på Johanne Schmidt-Nielsen.

Navn: Johanne Schmidt-Nielsen.

Alder: 35 år.

Fødested: Født 22. februar 1984 i Odense, datter af seminarielektor Dorte Schmidt-Nielsen og programleder på Risø Peter Hjuler-Jensen.

Uddannelse: Bachelor i socialvidenskab, Roskilde Universitetscenter, fra 2004 til 2007.

Karriere:

* Næstformand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning 2002-2003.

* Fællestillidsrepræsentant i Pædagogmedhjælpernes Fagforening 2003. Talsperson for aktionsgruppen Velfærdsmissionen 2006.

* Medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse og forretningsudvalg fra 2006.

* Folketingsmedlem for Enhedslisten i Københavns Storkreds fra 13. november 2007.Kandidat for Enhedslisten i Nørrebrokredsen fra 2007.

* Politisk ordfører, integrationsordfører, udlændingeordfører og indfødsretsordfører for Enhedslisten.

* Generalsekretær i Red Barnet fra 2019.

Tidligere arbejde:

* Pædagogmedhjælper, børnehave, fra 2002 til 2003.

* Servicemedarbejder, Blågårdens Medborgerhus, fra 2006 til 2007.

Kilde: Folketinget.

– Johanne Schmidt-Nielsen er en markant profil, som vi har valgt i et stærkt felt. Hun har været en markant stemme på Christiansborg, er en naturlig og karismatisk leder og en stærk kommunikator, skriver formand for Red Barnet Lars Svenning Andersen og fortsætter:

– Vi har store forventninger til samarbejdet med Johanne Schmidt-Nielsen, og jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at styrke Red Barnets position og løfte vores nye og ambitiøse strategi for indsatsen for de mest udsatte børn i Danmark og ude i verden, siger Red Barnets formand.

Søg jobbet

Johanne Schmidt-Nielsen har samlet siddet 12 år i Folketinget for Enhedslisten, hvor hun i en periode også var partiets politiske ordfører, inden den post gik til Pernille Skipper. Ifølge hende selv kunne hun ikke have forestillet sig noget bedre.

– Jeg blev kontaktet af Red Barnet og har været igennem en længere proces. Det lyder som en kliché, men jeg kan faktisk ikke forestille mig nogen bedre sag at kæmpe for end børns rettigheder, siger den tidligere politiske ordfører for Enhedslisten til Ritzau.

På spørgsmålet om, hvorvidt der har været andre tilbud, svarer Johanne Schmidt-Nielsen:

– Jeg har selvfølgelig gjort mig alle mulige tanker, men jeg er rigtig glad for, at bestyrelsen i Red Barnet har valgt mig til denne post.

Johanne Schmidt-Nielsen har været en markant politiker for Enhedslisten og har ofte raset og skoset andre partiers politik. Det skal dog lægges på hylden nu, hvor Christiansborg ikke længere er arbejdspladsen.

– Det er klart, at når jeg starter, så ryger partipolitikken på hylden, og jeg koncentrerer mig om børnenes sag 100 procent. Det kommer jeg til at gøre sammen med alle, der vil bedre vilkår for børn i Danmark og verden uanset partifarve, siger hun.

Red Barnets tidligere generalsekretær Jonas Keiding Lindholm blev fyret, fordi han ifølge organisationen skabte “et for hårdt arbejdsmiljø”, der fik flere til at forlade organisationen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu