Johanne Schmidt-Nielsen ønsker alternativ til udgiftsstop

18. juni 2015 11:02 | Af: Ritzau Fokus
 
Johanne Schmidt-Nielsen ønsker alternativ til udgiftsstop
Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.
Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.

Johanne Schmidt-Nielsen (EL). Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix.

Når valget er så tæt, er det vigtigt, at alle får sat deres kryds, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Alle stemmer tæller, og selvom Johanne Schmidt-Nielsen ikke har været ubetinget tilfreds med Helle Thorning-Schmidts indsats som statsminister, er alternativet ikke at foretrække.

Det er budskabet fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, da hun torsdag møder op for at stemme i Korsgadehallen på Nørrebro.

– Det er jo næsten ikke til holde ud, at det er så spændende. Der er jo ingen, der ved, hvordan det ender. Derfor er det virkelig vigtigt, at alle går ned og stemmer, siger hun.

– Løkkes nulvækst kommer til at gå hårdt ud over vores ældre, vores børn og vores klima, så jeg håber, at der er en masse, der sætter kryds ved Enhedslisten.

Ved det seneste folketingsvalg var Johanne Schmidt-Nielsen den politiker, der fik næstflest stemmer efter Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Hun fik 47.002 personlige stemmer.

Det vakte derfor opsigt, da hun stod til at falde for partiets rotationsregel og måtte vige pladsen for nye kræfter. Men da valget blev udskrevet inden sommerferien, fik Johanne Schmidt-Nielsen lov at tage endnu en periode for Enhedslisten.

– Jeg er glad for, at jeg fik lov at stille op en gang til. Jeg er sikker på, at Enhedslisten ville have klaret sig godt uden mig. Men jeg er glad for, at jeg fik lov til at tage en omgang til, siger hun.

Som Folketingets mest venstreorienterede parti går Enhedslisten blandt andet til valg på at rydde op efter reformerne for dem, der er kommet i klemme på for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.

Samtidig ønsker partiet blandt andet et superministerium for grøn omstilling og et prisstop på kollektiv trafik.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu